En les properes hores el Barça anunciarà el relleu a la banqueta de Tito Vilanova. La direcció esportiva encapçalada per Andoni Zubizarreta, després que el tècnic de Bellcaire d'Empordà abandonés divendres el càrrec d'entrenador per centrar-se en la recuperació de la seva malaltia, ha treballat a marxes forçades els últims dos dies per buscar un entrenador de garanties i la descisió es podria prendre ben aviat. L'opció que el responsable del primer equip blaugrana fos l'exentrenador del Girona, Joan Francesc Ferrer, que ha agafat les regnes de l'equip durant aquests dies de transició, sembla descartada per part de la junta directiva barcelonista i tot indica que l'escollit serà Luis Enrique o Tata Martino.

En les seves trajectòries a les banquetes, tant l'asturià com l'argentí han demostrat que aposten per un joc de toc i combinació molt similar al que el Barça ha desenvolupat en els últims anys, i això provoca que des de la direcció tècnica valorin amb molts bons ulls tots dos tècnics. L'asturià va impregnar-se de l'estil de joc blaugrana durant vuit temporades i el va reproduir al comandament del filial durant tres temporades; tot i això, quan ara fa dues anys va intentar aplicar-lo des de la banqueta del Roma no va tenir el mateix èxit i el conjunt italià va acabar en la setena posició de la classificació. Martino, de la seva banda, tant a les ordres de la selecció paraguaia com, sobretot, a la del Newell's Old Boys, la passada temporada, també va apostar per crear futbol des del darrere, on el porter Nahuel Guzmán jugava la pilota arran de terra cap als centrals, oberts a la banda, o bé cap al migcentre -habitualment Villalba- que retrocedia per rebre la pilota. Inicialment estava previst que algun responsable del club es desplacés a terres argentines per continuar les negociacions amb l'entrenador, actualment sense equip, però finalment no serà així i els contactes amb el tècnic es mantindran des de la distància.

De la seva banda, Luis Enrique va fitxar el mes passat pel Celta de Vigo, però el conjunt gallec encara no l'ha inscrit a la Federació, de manera que podria canviar Balaídos pel Camp Nou sempre que el Barça en pagui la seva clàusula de rescissió, que ronda els tres milions d'euros. El tècnic asturià avui seguirà al capdavant dels entrenaments de l'equip de Vigo a Melgaço (Portugal), després que ahir la plantilla gaudís d'una jornada de descans. La tornada a la feina estarà marcada per la incertesa que s'ha generat sobre el futur de Luis Enrique, qui dissabte no va voler desmentir els rumors que el situen al Barça. Sí que es van pronunciar alguns dels jugadors de l'equip gallec, com el danès Krohn-Dehli i el porter Yoel Rodríguez, que van mostrar el seu desig que el de Gijón segueixi a Balaídos.

Qui sí que va assegurar que no es planteja seure a la banqueta del camp Nou és l'alemany Jupp Heynckes, antecessor de Guardiola al Bayern, vigent campió de la Lliga de Campions. "Estaré molt ocupat amb les meves aficions. Tinc els meus animals i un ampli jardí. Després de treballar en el Bayern Munic, crec que per a mi seria impossible fer-me càrrec d'un altre equip", va assegurar al canal Sky Sports. Heynckes, de 68 anys, té clar que la seva etapa com a entrenador de futbol s'ha acabat.