El Girona de Ricardo Rodríguez va estrenar-se dissabte passat amb una golejada al camp de l'Escala (1-4). Sobre el terreny de joc, ben poques coses es van poder veure, llevat d'una primera impressió que el tècnic asturià podria utilitzar el 4-3-3. Parlar de sistemes a aquestes alçades primerenques de pretemporada és aventurar-se a especular ja que Rodríguez encara no té la plantilla al complet. I és que depenent dels nombre i dels jugadors que li arribin d'aquí al tancament del mercat, podria fer-ne servir un o un altre. La figura del davanter centre pot influir bastant en l'elecció del sistema i en aquest sentit, Chando i els joves Arjona i Muñoz són ara per ara els únics atacants purs de la plantilla després dels adéus de Benja, Acuña i Vélez. La nòmina de davanters ben aviat es podria ampliar si les converses que el Girona manté amb Joan Tomàs arriben a bon port. El gironí està fent la pretemporada a Polònia amb l'AEK Larnaca xipriota, amb qui té contracte fins el 30 de juny del 2015 i on va coincidr l'any passat amb Chando. L'interès del secretari tècnic, Sergi Raset i de Ricardo Rodríguez per incorporar el davanter gironí és molt gran i les negociacions ja fa dies que estan en marxa. La predisposició del jugador de tornar a casa és bona i el club veu en Tomàs, de 28 anys, un jugador que encaixa al perfil de gironí i de nivell que s'està cercant.

Tomàs no és ben bé un davanter centre pur sinó més aviat un segon punta o mitjapunta, al qual li agrada despenjar-se a les bandes o baixar a recollir pilotes fora l'àrea. El gironí pertany des de l'hivern passat a l'AEK Larnaca després que es desvinculés del Celta, tip de les poques oportunitats. Amb els gallecs, Tomàs va aconseguir l'ascens a Primera Divisió (11-12). Format al planter de l'Espanyol (02-06), Tomàs ha passat també pel Lleida (06-07), l'Alacant (07-08) i el Vila-real B (08-10). El seu millor registre golejador són les 18 dianes que va fer amb el filial groguet a Segona B (08-09). A Xipre, la temporada passada va marcar 4 gols en 14 partits. A banda de jugar a la màxima categoria xipriota també ho ha fet a Primera amb el Vila-real (1 partit) i el Celta (4).

De concretar-se l'arribada de Tomàs, el Girona necessitaria només un altre davanter per tancar la part ofensiva. L'opció del retorn de Despotovic sembla refredar-se per moments tot i que continua sense estar descartada. L'extrem dret Iriome del Vila-real B, que interessava, podria acabar al Mirandés.