El tècnic argentí Gerardo 'Tata' Martino (Rosario, 1962) s'ha convertit en el nou entrenador del Barcelona, en substitució de Tito Vilanova, qui va deixar el seu càrrec a causa de problemes de salut, segons ha confirmat en club català.

Martino, que va triomfar al capdavant de Newell's Old Boys, amb qui va guanyar el Torneig Final 2013, signarà per a les dues pròximes temporades i ha estat l'elegit per l'estil de futbol que proposa, per davant de Luis Enrique Martínez qui, malgrat estar molt ben situat, la seva relació contractual amb el Celta ha impedit que tornés al Barcelona.

L'acord, pràcticament tancat ahir a la nit, s'ha concretat avui i ha estat ratificat per la junta directiva en una reunió extraordinària en la que el director esportiu, Andoni Zubizarreta, ha informat sobre el perfil del tècnic.

L'argentí es va iniciar en el Brown d'Esculls i va passar posteriorment pel Platense i l'Institut de Còrdova argentins, però es va donar a conèixer internacionalment al Paraguai i com seleccionador d'aquest país entre 2007 i 2011.

Gerardo Martino serà el quart entrenador argentí de la història del Barça. El primer va ser Helenio Herrera (1958-60 i 1979-1981), posteriorment va arribar Roque Olsen (1965-67) i l'últim va ser César Luis Menotti (1983-84), que va dirigir el Barcelona de Diego Armando Maradona.