24 de juliol de 2013
24.07.2013

En espera que el jutge nomeni l'administrador concursal del club

El Girona presenta el concurs de creditors i, si és acceptat, l'entitat no tindrà la pressió d'haver de pagar a Hisenda

24.07.2013 | 07:39

En qüestió de dies, fins i tot podria ser aquesta setmana mateixa, el Girona aconseguirà aturar les pressions i exigències d'Hisenda amb l'entrada al concurs de creditors. Serà quan el jutge doni el vistiplau i entregui al club blanc-i-vermell l'auto de la declaració del Concurs. El Girona va presentar el concurs de creditor voluntari dijous passat als jutjats i el següent pas, un cop sigui acceptat, serà el nomenament d'un administrador concursal. Aquesta figura serà l'encarregada de fer i desfer en totes els actes de disposició patrimonial o d'adquisició d'obligacions econòmiques segons explicava ahir Joaquim Boadas.
El president feia una crida a la calma als abonats i a l'afició en general perquè malgrat l'entrada al concurs, no cal patir. "Ara tenim la tranquil·litat que queden paral·litzats els deutes mentre negociem amb Hisenda", recordava Boadas, que en un símil bèl·lic comparava que "hem aixecat bandera blanca". I és que el Girona manté un deute de ?gairebé 3 milions d'euros entre Hisenda (2,3) i Seguretat Social (600.000) que per contracte, l'Agència Tributària havia de cobrar a partir d'aquest any amb pagaments mensuals de 67.000 euros a més a més d'una entrada de 600.000 euros. Sens dubte quantitats inassumibles per al Girona que, per això, s'ha decantat pel concurs de creditors.
"Estàvem ofegats. Ara podem començar a negociar amb Hisenda per poder tenir uns terminis bons per a nosaltres i complir-los tranquil·lament sense haver d'anar ofegats", explicava Boadas.
El deute total del club és d'uns 3,6 milions d'euros malgrat que des de l'arribada del grup de Josep Delgado s'ha reduit substancialment. Joaquim Boadas recordava novament ahir que en els últims tres anys, el Girona ha pagat a l'Agència Tributària 5,3 milions entre el deute heretat i els pagaments corrents.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Buscador de deportes