Tot just fa una setmana i escaig que el Girona 2013/2014 ha arrencat. Falten incorporacions per arribar i Ricardo Rodríguez, el nou inquilí de la banqueta, treballa amb un grup on els integrants del primer equip es barregen amb els joves del filial. Amb tot plegat, però, el vestidor ja ha començat a pensar en la Lliga que arrencarà a mitjans d'agost i aquesta mateixa setmana ha realitzat la tradicional votació per escollir-ne els seus representants. D'aquesta elecció n'han sortit un total de quatre capitans; el primer d'ells serà Migue González, l'únic supervivent de totes les temporades que els gironins han encadenat de manera consecutiva a la Segona Divisió A.

La de Migue no és una elecció qualsevol. El nou capità del Girona ha passat a la història del club de Montilivi per ser l'autor del gol que, el mes de juny del 2008, va certificar l'històric ascens de l'equip a Segona A, categoria que des de llavors no ha abandonat. Aquell curs era el segon del vallesà amb la samarreta blanc-i-vermella i, cinc estius més tard, el futbolista tot just enceta la seva setena temporada consecutiva a l'entitat.

El nom de Migue havia sonat no fa massa setmanes per reforçar la plantilla de l'Alabès. L'interès era una realitat, però el central, encara amb un any més de contracte amb el Girona, ha decidit continuar al club on més temporades ha militat. Serà en aquesta, la seva setena a Montilivi, quan Migue exercirà de primer capità del vestidor. Així ho van escollir els integrants de l'equip, els quals també van elegir la resta de representants de la primera plantilla.

Així doncs, si Migue és el primer capità, també gaudiran del privilegi d'ostentar el braçalet si el defensa no és al damunt de la gespa futbolistes com Jandro Castro, Jofre Mateu i Moisés Hurtado.

L'asturià, també capità la temporada anterior, és un dels futbolistes més veterans de l'equip al engegar tot just fa una setmana el seu quart curs a Girona. En el cas de Jofre, el d'Alpicat va aterrar al club blanc-i-vermell l'estiu anterior, mentre que Moisés va incorporar-se en aquest últim mercat d'hivern.

Un dels escollits per representar el Girona al llarg dels propers mesos de competició, Jandro Castro, es mostrava ahir "content" i "satisfet" per tornar a repetir com un dels capitans de l'equip, admetent també que tot i ser un dels més veterans la seva intenció és la de "ser com sempre". "M'agrada xerrar amb tothom, integrar els nous i ajudar als més joves. Així ho he fet en els últims anys i així tinc la intenció de continuar". El de Mieres va subratllar que ara mateix l'equip està "centrat" en "posar-nos a to físicament", alhora que reconeixia la dificultat de repetir els èxits de l'últim curs. "La temporada passada és gairebé irrepetible, però esperarem que s'assembli bastant".

Qüestionat per si, segons el seu parer, el club està trigant massa en lligar les noves incorporacions que falten per completar la plantilla, Jandro va admetre que "quan més aviat arribin millor", indicant també que "el club està treballant per portar nous jugadors i això no sempre és fàcil".

El Girona, un dia més, no va anunciar cap cara nova, encara que Sergi Raset i Ricardo ?Rodríguez continuen pentinant el mercat a la recerca de les peces que falten per completar l'equip. Les prioritats són dos davanters més i un extrem dret, mentre que si hi hagués més disponibilitat econòmica, també es fitxaria un porter, un lateral dret i un altre migcentre.