L'elecció de l'argentí Gerardo Tata Martino per dirigir el Barça les dues properes temporades no ha deixat indiferent ningú. Després de la recaiguda de Tito Vilanova van aflorar les especulacions sobre qui seria l'encarregat d'asseure's a la banqueta de l'equip blaugrana. Quan tot semblava indicar que l'exfutbolista i exentrenador del filial Luis Enrique Martínez deixaria el Celta per dirigir el Barça, el nom del Tata Martino va sorprendre l'afició culer en assabentar-se que ell era l'elegit.

La gran majoria de seguidors es pregunten si un tècnic que mai ha entrenat a Europa serà capaç d'adaptar-se a la filosofia del Barça i dirigir la que molts consideren com la millor plantilla del món. Uns dubtes que també ronden pel cap d'alguns dels principals tècnics o exentrenadors del futbol gironí, com són Xavi Agustí, Oriol Alsina, Jordi Guerrero, Edu Urdiales i Pep Triadú.

Segons Agustí, un dels mites de les banquetes gironines, a Tata "no el coneix ningú. De moment no en sabem res, ja veurem com ho fa". Ell hauria preferit Luis Enrique, perquè "l´únic que li falta al Barça és que els seus jugadors corrin. Ell, que es passa el dia fent maratons, els hauria fet córrer més que ningú". Tot i això confessa que està "tranquil" mentre jugadors com Xavi o Puyol "tinguin corda. Pel seu caràcter, esperit d'equip, catalanisme...mentre ells siguin al Barça tot anirà bé".

Més prudent és Oriol Alsina, director tècnic del Llagostera i director esportiu del Palamós: "El desconec. No puc opinar sobre algú que no conec, perquè sense conèixer no podem saber si l'elecció està bé o malament". Alsina confia en els que l'han elegit, és a dir, la directiva del Barça, "perquè considero que són uns grans professionals i els seus arguments deuen tenir per haver apostat per ell. Segur que saben el que fan perquè són millors que jo i tota la gent que opina".

La mateixa opinió la comparteixen Pep Triadú (entrenador del Farners), Jordi Guerrero (Palamós) i Edu Urdiales (Lloret). "No el conec, no puc opinar gaire", opina Triadú. "No és gaire conegut, és una opció una mica arriscada", respon Urdiales. "Va ser una sorpresa", afegeix Guerrero. Els tres haguessin vist millor l'elecció de Luis Enrique, "una opció continuista" un tècnic amb ADN Barça, que va dirigir el planter i probablement tingui el filial més present perquè el coneix millor.

Tot i els dubtes, la frase més repetida per tots cinc és la de "vot de confiança". "Se li ha de donar marge, per veure com ho fa", acaben coincidint.