El pilot espanyol Fernando Alonso (Ferrari) buscarà aquest cap de setmana retallar distàncies amb el líder del Mundial, l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull). El circuit d'Hungaroring (Hongria), on l'asturià va aconseguir la seva primera victòria a la Fòrmula 1 fa una dècada, acollirà el desè Gran Premi de la temporada. Vettel encapçala la classificació amb 157 punts, 34 més que l'asturià, i 41 per sobre el finlandès Kimi Raikkonen.

Fernando Alonso va parlar ahir davant els mitjans de comunicació per expressar que no espera "cap sorpresa aquí a Hongria" i que la seva "esperança" és que la situació millori "després de l'estiu". L'asturià va comentar els assajos que van tenir lloc la setmana passada a Silverstone, en els que no va ser present: "A Silverstone es va provar el pneumàtic del 2012. No hi ha hagut sorpreses. En realitat només es va provar un pneumàtic, el que estava fet per Hongria".

"De les noves peces que van provar els pilots joves sempre hi ha alguna comprovació per fer", va afegir, abans d'afirmar que "hem guanyat una dècima o dues. Però el mateix han fet la resta d'equips. Per tant no espero cap sorpresa. La meva esperança és per després de l'estiu. Aquí es mantindran les distàncies". Encara sobre els pneumàtics, va recordar que "aquest és el quart canvi de pneumàtics de la temporada. Alguns han anat bé i altres malament. El pas als del 2012 és una incògnita, tan de bo vagi bé, va indicar.

Per la seva banda, el britànic Lewis Hamilton va confessar que "ara mateix no em veig a mi mateix com un dels candidats al títol". "No ens rendirem, seguirem apretant", va avisar. "Esperem aconseguir victòries a les properes carreres", va opinar el pilot de 28 anys.

Aquesta tarda comencen els primers entrenaments lliures, que s'allargaran fins demà, el matei dia que es decidirà la pole position. La cursa se celebrarà diumenge.