Gerardo Martino, el Tata, ja és a Barcelona. Dos dies després que és fes oficial l'entrenador argentí com a nou inquilí de la banqueta del Camp Nou, el preparador va completar el llarg viatge fins a Catalunya en una jornada en la qual també va ser a les oficines del club blaugrana per fer-se la fotografia de rigor davant l'escut de l'entitat catalana, per la qual signarà durant les dues properes temporades. No serà fins avui a primera hora de la tarda (13.00) que Martino no serà presentat com a nou entrenador del Barça.

El timing estava previst i res va sortir-se d'un guió que es va complir sense gaires imprevistos. En un vol d'Aerolíneas Argentinas, Gerardo Martino va completar els prop de 13.000 quilòmetres que el separaven de casa seva amb Barcelona. A mitja tarda, el Tata va aterrar a l'aeroport del Prat, on l'estaven esperant un grup de seguidors de Newell's Old Boys, el seu anterior equip. La rebuda va ser càlida i fins i tot hi havia una pancarta en la qual es podia llegir: "13.000 quilòmetres no podran separar-nos".

Malgrat el llarg viatge, a l'entrenador encara li quedava una agenda atapeïda abans de marxar a descansar. Martino, un cop amb els dos peus a Barcelona, va traslladar-se fins a les oficines del club blaugrana, just al costat del Camp Nou. Va ser allà on va posar per fer-se la tradicional fotografia oficial davant l'escut blaugrana, moment que va generar una elevada expectació mediàtica.

No serà fins avui que Gerardo Martino signarà el seu nou contracte com a tècnic barcelonista. L'acte tindrà lloc a partir de dos quarts de dotze del migdia. Una hora i mitja més tard, es durà a terme l seva presentació oficial com a nou entrenador blaugrana per a les dues properes temporades; serà el moment en el qual el Tata realitzarà les seves primeres declaracions un cop oficialitzat el traspàs.

L'argentí, ràpidament, farà de nou les maletes per incorporar-se a la disciplina del Barça a Oslo (Noruega), on demà els blaugrana s'enfronten al Valerenga local.

El defensa Vergini, una opció

El Barça segueix buscant central i una de les noves opcions que s'uneix a la resta de candidats ja coneguts és la de l'argentí Santiago Vergini, defensa de 24 anys que juga a Newell's Old Boys, l'exequip del Tata Martino. El tècnic seria el seu principal avalador ja que en la seva etapa a l'Argentina li va donar l'alternativa al costat del veterà Heinze. Per tant, Vergini sembla ben posicionat per reforçar la defensa blaugrana.

El jugador va començar de lateral dret, però Martino el va reconvertir com a central. De 1,91 metres d'alçada és bastant ràpid, té un bon control de pilota i capacitat d'anticipar-se a l'adversari.