Fins a set gironins participaran aquest cap de setmana al Campionat d'Espanya d'Atletisme de la localitat madrilenya d'Alcobendas. Dos nois i cinc noies seran els encarregats de representar les comarques gironines entre els millors atletes espanyols: Àngel Mullera (CA Lloret-La Selva), Adel Mechaal (AA Palamós), Tamara del Río (AA Catalunya), Èlia Vallès (AA Palamós), Esther i Marina Guerrero (FC Barcelona), i Fàtima Balde (Girona Costa Brava-CAP).

La gran estrella és sens dubte el lloretenc Àngel Mullera, que l'any passat va participar als Jocs Olímpics de Londres i és una de les grans esperances de l'atletisme espanyol de cara el Mundial de Moscou, que se celebra entre el 10 i el 18 d'agost. Per classificar-se per a la prova del món, Mullera haurà de quedar entre els tres primers clasificats de la seva modalitat, els 3.000 metres obstacles. "Arribo en un bon moment de forma. Aquestes darreres setmanes m'he entrenat molt bé i arribo amb possibilitats d'optar al títol i classificar-me pel Mundial". Així és com ho veu Mullera, que ja va proclamar-se campió d'Espanya l'any 2010. El lloretenc buscarà revalidar l'or diumenge a les 22.55 hores.

El palamosí d'origen marroquí Adel Mechaal també es veu amb possibilitats de pujar al primer graó del podi de la disciplina que se li dóna millor, els 1.500 metres llisos. Després d'aconseguir la doble nacionalitat el passat mes de febrer, Mechaal vol "penjar-se l'or" en el seu debut en un campionat estatal i fer-se amb l'única plaça per anar al Mundial de Moscou. La semifinal serà dissabte a les 21.10h.

Pel que fa a les noies, l'heptatleta Tamara del Río sortirà amb l'objectiu "de fer marca personal". Començarà a competir dissabte a les 10.20 del matí, i no acabarà fins diumenge a les nou de la nit. Entre cella i cella hi té gravat que vol quedar "tercera o quarta", perquè "primera o segona és pràcticament impossible". Laura Ginés i Estefania Estrella són les grans favorites per assolir el Campionat d'Espanya.

Una altra atleta gironina que veu "impossible" quedar en primera posició és Èlia Vallès. La gran favorita dels 400 metres tanques és la madrilenya Laura Sotomayor. L'objectiu de Vallès és "passar a la final per intentar estar entre les primeres posicions". L'altra gironina que competirà en aquesta modalitat, i a priori amb menys opcions, és Marina Guerrero.

La seva germana Esther correrà els 800 metres lliures femenins, mentre que la palafrugellenca Fàtima Balde buscarà acabar el més amunt possible en els 100 metres tanques. Arriba amb el pitjor temps de les 21 classificades.