Dues assistències i un gol de Leo Messi en els primers 13 minuts van dinamitar el partit que va ahir a la tarda va disputar el Barcelona davant el Valerenga noruec, un matx que va acabar amb una escandalosa golejada (0-7) favorable els blaugrana sota l'atenta mirada des de la llotja del nou tècnic barcelonista, Gerardo Martino.

El duel va servir perquè l'equip no només sumés la primera victòria de la pretemporada, sinó perquè el Barça avancés en la seva preparació de cares a la competició oficial, que no començarà fins a mitjans del mes d'agost. Va ser una cita en la qual no només va brillar Messi, sinó que també va permetre al xilè Alexis Sánchez destapar-se, anotant un gol i signant fins a tres assistències.

Dirigit per Jordi Roura des de la banqueta, el Barça va tornar a jugar de sortida amb els mateixos onze que es van mesurar al Bayern de Munic el passat dimecres en l'estrena de pretemporada. La creació en el migcamp la va posar Leo Messi, qui va exercir de Xavi, i va deixar tots els espais per a les entrades de Alexis Sánchez i Cristian Tello. Tots dos futbolistes es van veure afavorits per les assistències de l'argentí en les seves jugades que van acabar en gol. El 0-1 va arribar després d'una passada en profunditat sobre el xilè i el 0-2, en una acció de l'argentí que la va concretar Tello amb un xut creuat, d'aquests que repeteix cada vegada que té l'ocasió de jugar.

I quan va atipar-se de repartir, Messi va veure llavors porteria, fent pujar el 0-3 en el marcador en una jugada en la qual va intervenir Sergi Roberto. El del planter, que va jugar al mig del camp al costat de Dos Santos i amb Song com a pivot, va ser dels més destacats del primer temps.

Sense necessitat de forçar la màquina, els barcelonistes van acumular ocasions davant la porteria noruega. Amb l'habitual joc al toc, els blaugrana van tenir moltes oportunitats per augmentar l'avantatge, com en una rematada acrobàtica de Messi d'esquenes al porter rival. Abans del descans, una assistència d'Alexis, molt participatiu, va acabar amb el 0-4, obra de Dos Santos.

En el segon acte, Roura va donar entrada a tots els jugadors del filial a partir del minut 15. Messi, Song i Pinto ja no van participar de sortida i van entrar per ells Dongou, Samper i Oier. El primer d'ells va ser l'encarregat de moure el marcador en els primers compassos de la represa. El jove davanter del filial va demostrar la seva punteria en dues accions de nou pur, fent pujar el 05 i el 0-6 a l'electrònic.

La primera rematada a porteria dels noruecs va arribar en el minut 60 i havia estat poc abans quan el tècnic local també va iniciar una roda de canvis. Amb més frescor física, el Valerenga va estar més ben posicionat, però les millors ocasions van ser de nou pel Barça. Fins als darrers moments, quan el jove Román va tancar la golejada a favor dels blaugrana.