La nedadora badalonina Mireia Belmonte va guanyar ahir la medalla de bronze a la final dels 200 metres estils, en els Mundials de Barcelona, en la que l'hongaresa Katinka Hosszu es va emportar la d'or. La medalla de plata va ser per a l'australiana Alicia Coutts, amb 2:09.39, per 2:09.45 de la catalana i 2:07.79 de la nedadora d'Hongria. Coutts ja havia pujat al segon esglaó del podi minuts abans perquè li imposessin una altra plata, la dels 100 metres papallona.

Belmonte, doble medallista olímpica de plata a Londres 2012 en els 200 papallona i els 800 lliure, mai havia pujat a un podi d'un Mundial en piscina llarga. La catalana va haver de recuperar quatre posicions entre els primers 100 metres, en els que es neda a papallona i esquena, i els últims, la braça, després de la qual anava quarta, i el crol per tocar en la tercera posició el mur de la piscina del Palau Sant Jordi. Per la seva banda, l'hongaresa va estar sempre al capdavant de la final amb parcials de 27.20, 32.19, 37.46 i 31.07 per 28.00, 33.94, 37.08 i 30.43 de l'espanyola, que va lluitar fins a l'última braçada amb l'oceànica i amb la xinesa Ye Shiwen, campiona olímpica en els 200 i 400 estils a Londres 2012, que no va poder passar de la quarta posició.

Ye es va fer famosa l'any passat quan a la final olímpica dels 400 estils va aconseguir, amb només 16 anys, fer un parcial en el 100 lliure gairebé igual al del nord-americà Ryan Lochte en la prova masculina. Ahir, Shiwen també va haver de recuperar quatre places en l'últim llarg, ja que després de la braça figurava en el vuitè lloc de la classificació.

Belmonte, satisfeta

"La clau ha estat no rendir-me, perquè veus que estàs darrere i no saps com estàs i has de lluitar fins al final", va explcart la doble medallista en els Jocs Olímpics de Londres, qui va haver de nedar uns últims 50 metres molt ràpids per remuntar i aconseguir l aa tercera posició. "Hem començat bé amb la natació. Tenim les medalles de la sincronitzada i esperem que això no acabi i que segueixi",va assenyalar Belmonte sobre el paper de l'equip estatal, que ja porta nou medalles en aquests campionats.

Belmonte, que avui disputarà la final dels 1.500 metres, va reconèixer que aquest resultat li servirà per agafar forces amb vista a les pròximes quatre proves que li queden per disputar en aquests campionats. "Tranquil·litat no, perquè encara queden moltes proves, però em dóna confiança i força", va ressaltar la badalonina. Així mateix, Belmonte va agrair el suport del públic del Palau Sant Jordi: "Competir a casa també compta i dóna moltes forces, i he gaudit molt nedant amb el públic de la meva part i ha estat molt bé". Avui, en la final del 1.500, Belmonte no coincidirà amb la barcelona Erika Villaécija, que va quedar eliminada.