El Girona ja està oficialment en concurs de creditors. Divendres passat el jutge va acceptar l'entrada voluntària del club de Montilivi al concurs i en les properes hores Rebollo Melció i Associats es convertirà en l'administrador concursal. El procés està només pendent que aquesta societat accepti el nomenament fet pel jutge per a ser el nou supervisor econòmic del club segons va confirmar ahir el president del Girona Joaquim Boadas. "A partir d'ara supervisarà de forma mancomunada tots els assumptes del club", explicava Boadas que recordava que l'entrada al concurs es fa per "garantir la viabilitat del club".

Aquesta mesura permetrà al Girona aturar els requeriments per part d'Hisenda i les amenaces d'embargament pel deute històric de gairebé 2,3 milions d'euros que manté amb l'Agència Tributària. "A partir d'ara tots els temes anteriors queden aturats, en suspens. El que es generi a partir d'ara s'anirà pagant i no anirem tan ofegats com abans", aclaria Boadas. Elpresident -com la resta de membres autoritzats del Consell d'Administració- seguirà mantenint les facultats per prendre decisions i signar contractes però de manera "limitada". I és que serà l'administrador qui doni el vistiplau sempre per totes i cadascuna de les decisons que es prenguin a partir d'ara des de Montilivi. Rebollo Melció SLP és una empresa de Girona amb experiència en aquest tipus de processos. L'advocat que duu el concurs és el despatx Frade Gobeo.

Després de la renúncia de la director general Kat Gorska i si al final accepten el nomenament, serà a partir d'ara Rebollo Melció qui tallarà el bacallà a les oficines de Montilivi. De fet, en breu estan previstes les primeres reunions entre representants del bufet, Joaquim Boadas i altres dirigents del club per exposar la situació actual i començar a posar fil a l'agulla. Un cop immersos a la Llei Concursal, el Girona ha d'asseure's amb Hisenda per renegociar el deute 2,3 milions i 600.000 amb la Seguretat Social (el 80% del deute total que té el club) perquè pugui ser pagat amb normalitat a un termini més llunyà. Les obligacions que el club adquireixi a partir d'ara seran controlades i supervisades pels administradors que no en deixaran passar ni una i filaran prim en cada euro que es gasta. En aquest sentit, el fet de ser voluntari permetrà al club seguir tenint potestat de decisió i capacitat de fer i desfer, això sí sempre passant pel sedàs final de l'administrador. Boadas va voler restar importància al fet d'entrar al concurs tot recordant que hi ha molts equips de la LFP que s'hi troben i a més a més amb un deute "molt superior" al del Girona.

Fa poc més d'un any (a l'abril del 2012) el Girona ja va entrar en un concurs de creditors voluntari. Un mes i mig després, i amb la permanència a la categoria aconseguida després de derrotar el Vila-real B a l'estadi de Montilivi (2-1), el club anunciava que sortia del procés. L'acord amb diversos dels creditors en la forma d'encarar els pagaments va fer que el Jutjat Mercantil número 1 de Girona acceptés el sobreseïement del concurs.