Mireia Belmonte es va quedar amb la mel als llavis. La nedadora badalonina, bronze dilluns passat en els 200 metres estils, va fregar ahir una nova medalla, però tot i signar la millor marca estatal dels 1.500, va assolir una meritòria quarta posició que la va deixar amb una sensació agredolça. Belmonte va ser superada per la neozelandesa Lauren Boyle (bronze), la danesa Lotte Friis (plata) i sobretot la nord-americana Katie Ledecky, que no en va tenir prou de guanyar la prova, sinó que la seva marca (15:36.53) es converteix en el millor registre mundial d'aquesta modalitat.

Aclamada pel Palau Sant Jordi, Mireia Belmonte va llençar-se a l'aigua pel sisè carril a la recerca de la seva segona medalla d'aquests Mundials. Des del primer moment, però, Katie Ledecky i Lotte Friis van imposar un ritme intens i molt per sota del rècord del món. Malgrat tot, la badalonina no va defallir i durant una bona estona va mantenir-se en la lluita per la medalla de bronze. Va ser a la meitat de la prova, quan Lauren Boyle va deixar enrere Belmonte per intentar caçar les dues nedadores capdavanteres. La neozolandesa va posar-se a l'alçada del rècord del món amb un ritme imponent, però li va resultat insuficient per arribar a les dues primeres, que es van disputar la medalla d'or en un emocionant esprint en els últims 100 metres. Ledecky va emportar-se l'or amb la millor marca mundial (15:36.53), mentre que la danesa Friis, plata, va establir el nou rècord d'Europa de la modalitat.

Mireia Belmonte, quarta amb el millor temps estatal (15:58.83), va admetre un cop fora de l'aigua que l'havia "sorprès" el ritme inicial i que havia estat "impossible" atrapar tant Ledecky com Friis. "Estic bastant contenta. He rebaixat en dos segons la meva marca i és rècord d'Espanya. No puc demanar més".