Cap reunió. Ni una xerrada. Tampoc ni un comunicat. Res. La plantilla del Girona segueix a la seva, entrenant-se i preparant-se per encetar el cap de setmana del 17 i 18 d'agost una nova Lliga. Ho fa amb la ment posada estrictament en la seva feina, però amb un ull als esdeveniments que s'han viscut al club durant els darrers dies. Els jugadors, un per un, saben que l'entitat de Montilivi acaba d'entrar en un concurs de creditors. I res més. Demanen explicacions, volen saber quina és la situació actual i què és el que els pot deparar el futur més immediat. Però de moment, només han rebut el silenci del club. Tot plegat, ha instal·lat una certa preocupació al vestidor, sentiment que volen esvair el més ràpidament possible, sabent de primera mà i en boca d'algun pes pesant del club què és el que comportarà la recent immersió en la Llei Concursal.

Passat el dilluns, dia de descans per a la primera plantilla i als joves del filial que estan realitzan la pretemporada sota les ordres de Ricardo Rodríguez, l'equip va tornar ahir a vestir-se de curt. Mentre els jugadors treballaven sobre la gespa de Montilivi, a les graderies hi havia uns convidats inèdits. Una representació de l'empresa Rebollo Melció i Associats, el nou administrador concursal del club, visitava les instal·lacions blanc-i-vermelles per conèixer a fons el dia a dia de l'entitat.

Una situació inèdita fins ara que no van passar per alt els futbolistes, centrats en la seva feina, però conscients que l'escenari de present i futur d'aquest Girona ha canviat. Joaquim Boadas, el president, avançava dilluns que s'havia donat llum verda a l'entrada "voluntària" en un concurs de creditors, una mesura "necessària" per fer front i amb garanties al deute històric de gairebé 2,3 milions d'euros amb Hisenda. Paraules, però, que ni el mandatari ni ningú del Consell ha traslladat al vestidor. El seu màxim representant, el capità Migue González, admetia ahir el sentiment de malestar i la "preocupació" que sura entre els futbolistes, els qui esperen que des del club se'ls aporti la informació necessària perquè l'actual sentiment d'incertesa es transformi en tranquil·litat.

"Sabem que hi havia la intenció d'entrar en concurs de creditors perquè ho havíem llegit a la premsa, no pas de cap altra manera. Des del club no se'ns ha comunicat res, ni sabem què és el que implicarà. Esperem que se'ns expliqui el més ràpidament possible", avançava Migue, qui reconeixia que tot plegat era "una mica trist" i que, a dia d'avui, la situació és "bastant preocupant". El capità gironí subratllava que aquest nou escenari pot afectar fins i tot l'arribada de cares noves: "Jo, personalment, m'ho pensaria força abans de signar per un club que es troba així. Estem esperant que algú ens posi al dia; volem estar preparats, perquè tots plegats tenim família i ens preocupa. És quelcom que no depèn de nosaltres, però que pot espantar els qui encara han de venir. Tot plegat és un mal rotllo".