Àngel Mullera ho intuïa. Sabia que arribava als Mundials de Moscou amb moltes possibilitats de classificar-se per a la gran final. Les sensacions eren molt bones i ahir va quedar demostrat que no anava gens errat. Que si havia volat fins a la capital russa era per poder córrer entre els millors atletes dels 3.000 obstacles del planeta. "La meva final és la semifinal", deia el lloretenc la setmana passada, abans d'agafar l'avió rumb a Moscou. "Arribo amb molt bones sensacions i moltes ganes. Si tot va bé, el somni de la final es complirà", preveia Mullera.

Ara el somni ja s'ha complert. El vigent campió d'Espanya va completar el circuit amb un temps de 8:19.26, que li va permetre passar a la repesca. La quarta posició final va assegurar-li el bitllet per córrer el proper dijous 15 d'agost, a partir de les 20:20h, entre els millors atletes dels 3.000 metres obstacles del món. L'espectacular Estadi Olímpic Luzhnikí, amb capacitat per a 78.000 espectadors, tornarà a ser l'escenari de la prova. Ahir els espectadors que es van aplegar a les seves graderies van poder veure com el lloretenc sortia en la primera de les eliminatòries, la de les 10:10h (8:10h a Catalunya), i es col·locava entre el grup dels cinc primers, que acabaria jugant-se les tres places d'accés directe a la final. Mullera va arribar a col·locar-se segon i fins i tot va tirar del grup durant uns metres. Però a dues voltes per acabar va caure fins la quarta posició, la que li atorgaria una plaça finalista a la repesca. Els altres dos participants espanyols, Roberto Alaiz i Sebastián Martos, van caure eliminats en les seves respectives sèries.

El somni d'Àngel Mullera s'ha complert, però no en té prou. "La final és un premi, però no em conformo", va declarar després de la cursa. "He vingut a Moscou per lluitar", va advertir. "Com m'he vist avui i tenint tres dies de recuperació, crec que puc estar entre els vuit primers perquè els africans es tiren a mort. Ells mateixos poden suicidar-se i és aquí quan pots enganxar-ne algun", va preveure un Mullera que s'ha fet "molt més fort" després "de tot el que em va passar l'any passat a Londres". Ara al cap no hi té altra cosa que la gran final de dijous.