20 de setembre de 2013
20.09.2013
40 Años

40 Años

Banyoles i Sarrià obren demà la Primera Nacional

Els del Pla de l'Estany debuten a la categoria de la mà de Rafel Pato
i Toti Congost mentre que els de Josep Espar hi estan ben consolidats

20.09.2013 | 00:00
Toti Congost i Rafel Pato dirigeixen el Banyoles.

El bon moment de l'handbol gironí es posa a prova a partir d'aquest cap de setmana amb l'obertura de la lliga de Primera Nacional. No hi serà el Bordils, que ja ha debutat a Divisió de Plata, però la demarcació hi continuarà tenint dos representats: l'Augi Sarrià, plenament consolidat a la categoria de bronze i que manté Josep Espar, i el debutant Banyoles, que ha assolit el salt de la mà dels tècnics Toti Congost i Rafel Pato.
L'equip del Pla de l'Estany s'estrena a Mataró demà (18.00). Després d'anys consecutius intentant pujar a Nacional, l'equip ho ha aconseguit aquest estiu gràcies a la reestructuració realitzada des de la Federació. "És un partit difícil, el Mataró és un rival amb experiència a la categoria i un bon equip, que crec que estarà entre els 5 primers", explicava ahir Congost. El principal maldecap pel Banyoles és, ara mateix, les baixes: Xavi Casadevall, Albert Serra, Jordi Ylla i Oriol Saiz arrosseguen problemes de la temporada anterior i malgrat que el cos tècnic espera recuperar-los aviat, encara seran baixa a Mataró. Els del Pla de l'Estany disposen d'un equip jove, amb una mitjana de 20 anys, que si es pot consolidar a la lliga pot aspirar a tot a mig termini. "L'objectiu és fer un bon bloc, mantenir la categoria i aconseguir que els jugadors joves agafin experiència i millorin tècnicament i tàcticament", afageix Congost.
Per la seva banda l'Augi Sarrià afronta la lliga amb les baixes dels veterans Paski i Jaume Pórtulas, i també sense Pau Canyigueral ni Josep Iglesias. L'equip s'ha rejovenit amb homes de la casa com Josep Moret, Sergi Viñolas, Pau i Josep Aymerich, i la idea és també donar l'alternativa als juniors que pugin amb millors condicions. El Sarrià s'enfronta a La Roca demà a casa a partir de 2/4 de 7 de la tarda.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

LaLiga

El futbol, el motor de l'economia

A Catalunya el futbol va generar un impacte equivalent a l’1,21% del PIB autonòmic, fins als 2.641 milions d'euros a l'any


Buscador de deportes