Nit per oblidar, la que va viure ahir l'Espanyol al Ciutat de València. Esperonat per la victòria de l'últim cap de setmana contra l'intractable Atlètic de Madrid, els de Javier Aguirre es plantaven al camp del Llevant amb la premissa ben clara: emportar-se un resultat positiu per allunyar un rival directe a la classificació i mantenir-se a la part noble de la taula, a fregar de les posicions europees. A l'hora de la veritat, l'Espanyol va signar una pobra actuació i va ser víctima d'una golejada que va encetar-se per un penal inventat pel polèmic Muñiz Fernández.

L'àrbitre asturià posava ahir el punt final a tres setmanes sense poder xiular. Era el càstig del Comitè Tècnic d'Àrbitres per les seves actuacions en els partits Elx-Reial Madrid i Barcelona-Sevilla, però no va semblar que l'efecte fos l'esperat. Abans de la mitja hora, Muñiz Fernández va decretar com a penal una falta que Víctor Sánchez va cometre clarament fora de l'àrea. El Zhar no va fallar des dels onze metres i el gol va fer mal a l'Espanyol, que va rebre una segona galleda d'aigua freda en només dos minuts. Una centrada mal defensada la va aprofitar Baba per, amb el cap, marcar el segon.

A la represa el debut de John Córdoba amb els blanc-i-blaus no va convertir-se en el revulsiu desitjat. Va millorar l'equip d'Aguirre, que fins i tot va enviar una pilota al pal, però un nou gol d'El Zhar als 10 minuts del segon acte va llençar per terra qualsevol esperança de remuntada, fent realitat la quarta derrota del curs, que deixa l'equip amb 14 punts.