L'Spar Uni Girona juga dissabte a la pista del Perfumerías Avenida de Salamanca. El rival, on milita la gironina Marta Xargay, és l'equip més potent de la lliga i les d'Anna Caula no tenen clar que puguin comptar per al partit amb la seva millor jugadora. Chardé Houston és dubte per anar a Salamanca. La nord-americana pateix una "contractura muscular a l'espatlla dreta i regió cervical" que, tot i ser esportista d'elit, no és producte de cap lesió entrenant-se o competint sinó com a conseqüència de l'atropellament que va patir dilluns al vespre quan anava a entrenar a Fontajau en bicicleta. A pocs metres del seu apartament a la plaça Sant Pere de Girona, Chardé Houston va ser atropellada per un cotxe que la va envestir i, després de fer-la caure, va marxar del lloc sense aturar-se. Houston, que va ser ràpidament ajudada pels vianants que passaven per la zona, va ser trasllada amb ambulància a l'hospital Josep Trueta, on després d'unes hores li van donar l'alta amb "policontusions" i amb resultats "negatius" en les diferents exploracions radiològiques.

Houston no té res trencat, però sí moltes parts del cos adolorides i, un cop passat l'ensurt de ser atropellada, ahir ja va començar la recuperació per intentar arribar a temps de jugar dissabte a Salamanca. La pivot fa tractament amb el fisioterapeuta Ramy AbuTair del centre Lambda. El club va coneixer la notícia de l'accident de Houston pocs minuts després que succeís. Carla Jou, jugadora del filial i habitual dels entrenaments del primer equip, va passar pel lloc quan Houston encara no havia estat traslladada amb ambulància al Trueta, però ahir els seu dirigents descartaven posar qualsevol mena de denúncia. Houston només recorda que el cotxe que la va envestir era de color blanc. I els altres testimonis simplement poden corroborar que un cotxe va envestir la pivot de l'Uni i després va marxar sense aturar-se.

L'arribada de Chardé Houston a Girona va aixecar molta expectació aquest estiu. Jugadora de qualitat contrastada, tant a la WNBA com a l'Eurolliga, l'aler pivot de vint-i-set anys és l'aposta econòmicament més forta que ha fet l'Uni en aquestes cinc temporades a Lliga Femenina 1. Houston va arribar a Girona quan gairebé s'esgotava la pretemporada, venia de disputar el play-off de la lliga nord-americana, però, només tres dies després d'aterrar, ja va ser claur per a la victòria gironina a la Final de la Lliga Catalana contra l'Uni amb punts de Houston i la gent marxant de Fontajau amb la sensació que hi havia un nivell de jugadora que no es recordava a Girona. Més endavant, i dins els problemes de consolidació del joc d'un Uni molt renovat i amb menys pressupost, Chardé Houston ha combinat grans actuacions, MVP de la lliga coincidint amb les victòries contra Canàries i Gipuzkoa UPV, amb altres partits com el de la derrota a la pista del Burgos. Amb tot, i després de col·laborar amb 26 punts en la victòria de diumenge contra el Bizkaia, Chardé és la segona màxima anotadora de la competició, amb punts 19.3 de mitjana, només per darrere de l'escorta nord-americana del Canàries Brittany Chambers.