Les esperades reformes que necessita el camp municipal d'Olot començaran a primers de l'any que ve, a finals de gener o principis de febrer, segons va explicar ahir l'alcalde Olot Josep Maria Corominas. Després d'un profund estudi l'Ajuntament ha decidit que l'estadi es mantindrà en la seva ubicació actual, però que se li farà un profund rentat de cara en tres fases diferents. La primera serà la construcció d'un nou edifici annex on es faran vestidors, una sala polivalent i d'altres serveis. Aquest equipament anirà just al darrere de l'actual tribuna. El consistori disposa d'un projecte complet i ambiciós que, s'hi s'acabés executant en la seva totalitat, canviaria radicalment la fesomia de l'actual estadi i el convertiria en una moderna instal·lació per a entre 5.000 i 6.000 espectadors.

"Els vestidors actuals estan en una situació trista, necessitem fer alguna cosa, però també ens hem d'assegurar disponibilitat econòmica per poder-la fer. Anirem fent a mesura que puguem treure el projecte a licitació aquest tema", va afegir l'alcalde. Ara els vestidors estan situats en un córner de l'estadi, de manera que trenquen la continïtat de l'anella de la grada. "El que plantegem és fer un nou edifici de vestidors i de serveis situat al triangle entre la nova caserna dels Bombers i la paret de darrere de la tribuna (queda fora de l'estadi)", va revelar Corominas. L'entrada al camp dels jugadors seria per sota la tribuna i seguirà la tradició fubolística a partir de la qual els jugadors i els arbitres poden sortir just per un passadís en el mig del camp. L'Ajuntament espera que entre gener i febrer de 2014 aquestes obres arrenquin (duraran uns tres mesos) i que puguin estar disponibles la temporada que ve. L'alcalde va reiterar que "nosaltres estem compromesos amb això, però no estirarem més el braç que la màniga i buscarem recursos, on faci falta".

Per la primera part de la reforma s'hi invertiran 240.000 euros (fer tota la part d'estructura i els vestidors) i després caldrà una altra partida idèntica de 240.000 euros més per adequar tot el nou edifici. Així la primera fase reclamarà uns 480.000 euros repartits en dues parts per acabar disposant d'un edifici amb elements externs: bar, sala de premsa i reunions i vestidors. En funció de la disponibilitat econòmica i de la categoria on jugui l'Olot, a continuació es podria completar la reforma amb un canvi global de l resta del camp. Encara no s'ha valorat quin cost tindria, però ja es disposen de imatges virtuals sobre com podria quedar la instal·lació.

El president de l'Olot, Joan Agustí, va animar l'Ajuntament a implicar-se de ple en la reforma de l'estadi. "El camp té 59 anys i n'hi falten 6 per estar 2 vegades amortitzat. Estem satisfets que l'estadi duri molts anys més". En aquest sentit va demanar "valentia" per tirar endavant el projecte.

"Volem animar l'Ajuntament a fer instal·lacions destinades al futbol base. Pensem que Olot s'ha trobat en una situació d'endarreriment respecte a d'altres comarques i ens sentim satisfets que ara hagi arribat l'hora del futbol", va afegir Agustí.