L'Spar Uni Girona va posar ahir al vespre punt i final a les vacances de Nadal i, amb una primera sessió a Fontajau, va començar a preparar el retorn a la competició previst per divendres vinent, 10 de gener, a la pista del Conquero. Les interiors Vanessa Ble i Cierra Bravard, fitxades com a recanvis de Houston, Dowe i Smith, van ser les grans novetats d'un equip que s'ha reconstruït amb la perspectiva de millorar les prestacions que ha ofert en una primera volta molt irregular. Després de dues temporades seguides jugant la Copa de la Reina l'Uni n'ha quedat fora aquesta temporada (és vuitè, amb cinc victòries i sis derrotes) i ara l'objectiu és recuperar la seva millor versió en la segona volta.

"Comencen de zero perquè hem canviat dues peces molt importants. Disposarem de dues noves interiors titulars que ens faran diferents com a equip", explicava ahir l'entrenadora Anna Caula abans del primer entrenament de 2014. L'Uni treballarà avui i demà en doble sessió a Fontajau, diumenge s'exercitarà al matí i dilluns les jugadores tindran festa. A partir de dimarts, l'equip tornarà a la feina.

La irregularitat ha estat la tònica principal de la primera part de la temporada. Ho admet la pròpia entrenadora, que considera que "hem fet una volta atípica, capaces del millor i del pitjor. Tenim un equip molt jove i hem anat creixent molt a poc a poc. En l'últim partit de l'any, però, contra el Rivas, vam rendir a un molt bon nivell", recordava, tot i l'ajustada derrota per 61-59. Una setmana abans, en canvi, l'Uni havia llançat per la borda totes les opcions d'anar a la Copa deixant-se remuntar 24 punts d'avantatge pel Mann Filter a Fontajau en uns últims minuts per oblidar (87-91).

Millora defensiva

Amb l'arribada de Ble i Bravard, Caula pensa que el seu equip millorarà notablement les seves prestacions en defensa. Segons l'entrenadora gironina, "la Vanessa i la Cierra tenen un perfil més defensiu i tenen a més un punt a favor, que és que no s'hauran d'adaptar perquè una ja coneix la lliga i l'altra va jugar amb nosaltres la temporada passada". Vanessa Ble jugava fins ara al Galatarsaray turc. És ivoriana amb passaport espanyol i ha firmat pel club gironí fins a final de temporada. Ble va ser la MVP de la lliga regular 2012/2013 amb una mitjana de 21,4 de valoració amb el Gran Canària. Bravard és una pivot que la temporada passada ja va jugar a Fontajau, en la que va ser la seva primera experiència després d'acabar la seva etapa universitària, i amb una mitjana de 19 minuts va fer 8 punts i 4 rebots. Havia iniciat el curs a Israel.

Caula no es posa límits a la segona volta més enllà de "guanyar el màxim nombre de partits". Assegura que "si ho fem tindrem més opcions de pujar llocs a la classificació i optar als play-off".