L'exjugador del Barcelona Josep Seguer, lateral titular del mític equip de les Cinc Copes, va morir la nit de dimecres a dijous als 90 anys d'edat. Nascut a Parets del Vallès el 6 de maig de 1923, Josep Seguer Sans va dedicar una gran part de la seva vida al Barcelona des que el 1940 va ingressar en el seu equip aficionat procedent del Parets. En la seva àmplia trajectòria també va ser entrenador del Figueres. Hi va iniciar la campanya 1980/81 a Tercera tot i que van acabar destituint-lo.

Després d'anar cedit al Granollers en la campanya 1942-43, va arribar al primer equip barcelonista, on va estar catorze anys (de 1943 a 1957), amb 470 partits disputats i 133 gols marcats. Va ser quatre vegades internacional amb la selecció espanyola. Primer va jugar com a interior i en aquesta posició va guanyar els títols aconseguits en la dècada dels quaranta.

Però Seguer estava dotat d'una excel·lent capacitat d'adaptació a qualsevol posició en el camp i no va tenir problemes per reconvertir-se en lateral. En la temporada 1951-52, en l'època del tècnic Ferdinand Daucik i l'estrella Ladislao Kubala, Seguer es va convertir en una de les pedres angulars de l'equip de les Cinc Copes, formant línia en el lateral de la defensa amb Martín, Biosca o Segarra. En la temporada 1956/57 Seguer, ja veterà, amb prou feines va jugar. Arribava l'hora de l'adéu. Amb el Barça havia guanyat 5 Lligues, 4 Copes d'Espanya, dues Copes Llatines i dues Copes Eva Duarte.

Decidit a no deixar de jugar a futbol, va fitxar pel Betis, del qual en la temporada 1958-59 va ser l'entrenador. Després va jugar al Manresa, que també va entrenar i, a partir de la campanya 1961-62, va dirigir durant tres anys a l'equip aficionat del Barcelona. A més, des de novembre de 1961 va ser segon entrenador del primer equip, a les ordres de Ladislao Kubala. Aquest càrrec el va mantenir en les temporades 1962-63 i 1963-64 amb les successives direccions tècniques de Kubala, Josep Gonzalvo i César. Després de dirigir també el Lleida, el Terrassa, i el Condal, filial blaugrana, Seguer va arribar a entrenar al primer equip del Barça en la temporada 1969-70, com a tècnic pont entre Salvador Artigas i Vic Buckingham.