L'Osasuna ha aconseguit avui davant l'Espanyol la seva tercera victòria a El Sadar, gràcies a un gol del mitjapunta cordovès Álvaro Cejudo, que li permet eludir els llocs de descens i acostar-se a la zona mitjana de la classificació de la Lliga BBVA.

L'Espanyol ha dominat durant el segon temps, però ha estat incapaç de crear ocasions de gol. El partit no ha tingut qualitat amb dos equips més preocupats per defensar. Els locals han estat més intensos i han aprofitat un dels pocs errors del rival per marcar en el minut 32 del partit i sumar tres punts vitals en la seva lluita per salvar la categoria.

Armenteros ha estat el primer que s'ha acostat a la porteria visitant amb perill. L'argentí ha enviat una falta directa molt a prop de l'esquadra de Kiko Casilla, als dos minuts del partit.

A continuació, una indecisió entre els defenses Loties i Marc Bertrán ha deixat la pilota als peus de Sergio García, que ha llançat alt una pilota en claríssima situació de gol.

Les dues urpades inicials han donat pas a un partit amb domini català i contraatacs locals, al revés d'allò previst. Una arrencada de Cejudo ha acabat amb un tret llunyà sense perill al quart d'hora i Andrés Fernández ha intervingut amb encert en un tret amb rosca de David López des de fora de l'àrea, ocasions esporàdiques en un xoc obert i igualat.

El primer error de l'Espanyol en defensa l'ha pagat molt car. Una cessió molt curta de Javi López al seu porter ha estat aprofitada per Cejudo per regatejar el defensa, batre Casilla per baix i avançar els navarresos al marcador als 32 minuts.

Per moments el conjunt d'Aguirre ha semblat desaparèixer del camp, però ha tingut una empenta final en jugades a pilota parada, mentre De las Cuevas i Joan Oriol han posat a prova Casilla en dos contraatacs locals sense gran perill.

En la represa, un tret de l'espanyolista Còrdova en semifallada i un altre de Cejudo han donat pas a un domini territorial visitant poc efectiu, que no ha posat en excessius dificultats a la defensa osasunista.

Javier Aguirre s'ha vist obligat a moure la seva banqueta. Ha tret a un Simao que ha passat desapercebut i ha entrat Pizzi.

Sense ocasions clares de gol, Javi Gràcia ha optat per substituir a De las Cueves i col·locar un home de refresc com el del planter Torres a la mitja punta. L'equip català ha ficat l'Osasuna en la seva àrea amb un bon tir d'Abraham, que ha desviat el porter Andrés, i forçant diversos serveis de córner sense conseqüències.

L'Espanyol ha premut en l'últim quart d'hora davant un Osasuna ben organitzat en defensa. El xilè Silva ha reforçat el centre del camp navarrès per pressionar i no deixar jugar al contrari. Els locals s'han tirat molt enrere i això ha provocat moments d'aclaparament visitant.

Un remat de Capdevila ha portat l'emoció al resultat en els minuts finals, on l'Osasuna tampoc ha estat capaç de sentenciar el partit amb un segon gol. En el temps afegit, l'Espanyol ha demanat penal en una mà molt clara d'Oier Sanjurjo dins de l'àrea que l'àrbitre no ha assenyalat.