Amb mitja hora en va tenir suficient Leo Messi, que tornava ahir després d'una lesió de dos mesos, per demostrar la seva classe, ja que va marcar dos gols en dos minuts que van tancar el 4-0 del seu equip davant el Getafe i que obren la porta del Barça als quarts de final de la Copa del Rei. En un partit en el qual fins aleshores havia tingut Cesc Fàbregas com protagonista absolut i autor dels dos gols, Messi va aparèixer en escena per dinamitar el partit en els dos últims minuts.

El davanter argentí va sortir a mitja hora del final i va semblar reservar-se, però al final va olorar la sang i no va desaprofitar l'ocasió. Va marcar el 3-0 en una acció d'oportunista, al recollir un rebuig en el minut 90 després d'una jugada de Montoya, però en el 4-0 va demostrar estar plenament recuperat. Messi vaa rebre una passada a l'espai de Song, i va haver de regatejar, fintar i canviar el ritme per batre el porter Codina en una jugada que tantes vegades ha vist el Camp Nou en el passat.

El Barça, que no es va deixar res pensant en el Calderón, havia recuperat antigues i bones sensacions durant bona part del primer temps. Toc, gran circulació de pilota i molta pressió. Precisió i joc combinatiu. Es va agradar el Barça que va mostrar la seva millor versió i va oferir detalls de temps passats durant bona part del primer temps en el qual va dominar al seu rival. Sense Neymar, baixa d'última hora a causa d'una gastroenteritis, ni Messi, que no va sortir d'inici, l'onze que va sortir es va reivindicar i cadascun dels elements va saltar a la gespa pensant que potser Martino tindria en compte la seva actuació amb vistes al gran partit de dissabte que ve contra l'Atlètic de Madrid. Va marcar aviat el Barça, un tant de Cesc, que va rematar creuat i de cap una gran centrada des de l'esquerra de Pedro en el minut 8, i va disposar de moltes ocasions per incrementar el seu avantatge enfront d'un rival molt endarrerit. El 2-0 el va marcar també Cesc de penal, en una acció de de falta sobre Pedro. Llavors, a mitja hora per al final, va entrar Leo Messi per Iniesta i el temps va semblar aturar-se al Camp Nou amb el retorn de l'astre argentí.