Getafe i Barcelona s'enfronten avui (22.00, TV3/Antena3) en la tornada dels vuitens de la Copa del Rei després d'un partit d'anada en el qual el conjunt català va golejar 4-0 i que dóna gairebé per tancada una eliminatòria que no es vol comparar amb la del 2007, quan els madrilenys van remuntar tres gols de desavantatge. Jordi Alba i Sergio Busquets, tots dos per decisió tècnica, i Andrés Iniesta, per lesió, es van quedar ahir fora de la convocatòria on sí que hi ha Messi i Neymar.

El 4-0 de la setmana passada al Camp Nou, amb el debut de l'argentí Lionel Messi i els seus dos gols sortint de suplent després d'una llarga absència per lesió, deixa pràcticament sentenciada l'eliminatòria i permet al Barcelona començar a pensar en els quarts del torneig. Per aquest nit no s'espera que Messi torni a la titularitat després d'haver passat per la banqueta en els dos anteriors partits després de la seva reaparició (Getafe i Atlètic), de manera que el seu retorn a l'onze inicial es marca per al xoc de la lliga de diumenge contra el Llevant. Més probable serà l'alineació del brasiler Neymar, que encara no ha jugat com a titular ni un partit des que va arribar de vacances, les quals va iniciar sense jugar l'últim partit de l'any, per sanció, precisament al camp del Getafe. Andrés Iniesta que aquesta setmana s'ha entrenat al marge per problemes físics, no va entrar a la llista de convocats igual que Sergi Busquets a qui el Tata Martino va donar descans. El tècnic argentí tampoc va voler aclarir si Messi serà titular o tornarà a jugar només la segona meitat. "Preferim anar amb cautela ara perquè quan s'incorpori a l'equip des de l'inici ho faci sense cap risc", va dir Martino explicant que la decisió "es valorarà en funció del que resta de temporada"

L'objectiu del Getafe per a aquest partit, sent conscients que una remuntada d'aquestes magnituds gairebé és impossible, és guanyar per recuperar la moral i poder afrontar en millors condicions els pròxims compromisos de la lliga, el primer d'ells diumenge contra la Reial Societat. Un altre dels objectius del Getafe, a més de guanyar, és el de començar a dissipar els dubtes i el núvol de pessimisme que flota entorn de l'equip i que tant preocupa el seu tècnic, Luis García Plaza.