El patinatge artístic gironí va tornar a demostra ahir el seu bon estat de salut. Unes 3.000 persones van concentrar-se ahir al pavelló de Fontajau per presenciar les actuacions dels clubs de la demarcació. En el campionat provincial de grups de xou, la primera prova de la temporada, els diferents equips van presenciar el seu primer espectacle. En la modalitat de grups grans, el CPA Olot va situar-se en el lloc més alt del podi. El vigent campió del món, amb el nou xou Respira, va tenir una puntuació total de 95,60. El Girona va ser segon (83,80) i l'Olot B va ser tercer amb Volcànic (69,50). En la modalitat de grups petits, el triomfador va ser el PA Blanes Fundació (90,00), per davant de Bescanó (83,80) i Llagostera (76,70). El podi juvenil va ser format per Girona (71,10), Hostalric (67,70) i Olot (64,40).

Per últim, en la modalitat de quartets, el millor conjunt va ser el Porqueres (66,70), seguit pel Maçanet (65,10) i el Guixolenc (54,40). Tots aquests equips participaran en el Campionat de Catalunya que se celebrarà al pavelló lleidatà de Barris Nord els dies 1 i 2 de febrer. També hi seran altres grups gironins com Celrà i GEiEG (juvenils), Sarrià i Hostalric (grups petits) i Quart (grans).

Així doncs, un dels grans triomfadors de la tarda d'ahir va ser CPA Olot, ja que els seus tres equips van pujar al podi i, després de l'exitosa temporada anterior, començava de zero: "hem fet un punt de partida important, ja que el que vam aconseguir l'any anterior ja no serveix", va dir l'entrenador Ricard Planiol. El coreògraf també va destacar que el nou espectacle Respira "ha estat una coreografia molt encertada i les sensacions són molt bones; a la gent li ha agradat". "Als clubs gironins ens fa sentir orgullosos veure Fontajau ple", va concloure.