El Girona CH va presentar ahir un recurs d'al·legació contra la seva eliminació de la Copa d'Europa dissabte passat per haver fet 25 minuts tard al partit que havien de disputar contra l'Ely a Peterborough (Anglaterra). El president del club gironí, Josep Pla, va explicar que en l'escrit que van remetre a la Federació Espanyola (que serà l'encarregada de fer-lo arribar a la CERH) "expliquem què va passar (una avaria mecànica va impedir que les jugadores arribessin a l'hora), quines decisions es van prendre i com tot plegat es contradiu bastant amb la versió que ofereix ara el president de la Federació europea, Fernando Graça". No se sap quan trigarà el Comitè a resoldre el cas, però sí que hauria de ser abans del proper 8 de febrer, quan hi ha programada la següent eliminatòria de la Copa d'Europa. El Voltregà, en principi, esperava el Girona després del 9-0 de l'anada, però ara l'equip que està classificat és l'Ely. Per posar-hi encara una nota més de surrealista, els anglesos ja haurien confirmat als propis directius gironins que no es presentaran a la següent ronda: no tenen prou diners.

Pla espera que, com a mínim, el recurs serveixi per evitar una sanció econòmica que podria anar entre els 3.000 i els 4.000 euros, més la inhabilitació per disputar la màxima competició continental. "Que ens facin jugar el partit ja serà més complicat, perquè voldria dir que ens haurien d'avisar ja i organitzar un viatge llampec pel cap de setmana", admetia. A més, dissabte el Girona té partit d'OK Lliga precisament contra el Voltregà, el que havia de ser el rival en la següent ronda europea. Les noies d'Albert Bou van tornar ahir als entrenaments després de la decepció del cap de setmana i ho van fer amb el proper partit al cap i moltes ganes de demostrar el seu potencial sobre la pista.

"El que havia de ser un cap de setmana festiu va acabar convertint-se en un malson. Vam plorar molt", admetia ahir la capitana Carla Dorca, que no llança la tovallola i encara es veu jugant contra l'Ely i guanyant-se el dret de seguir vives a Europa sobre la pista. "Prou nervioses que ja estavem amb el retard, vam entrar al pavelló corrents, amb els patins posats, i tinc la imatge de la gent que en deia que no calia perquè no hi havia res a fer, que el partit havia quedat suspès", explicava la jugadora del Girona. Dorca va afegir que "som un equip dins i fora de la pista i això fa que estiguem molt unides. Som amateurs i el club fa un esforç molt gran com per què després passin aquestes coses".

Mentretant, els àrbitres del partit de dissabte, que van prendre la decisió de no jugar i eliminar el Girona, van ser entrevistats ahir per l'emissora La Xarxa. Paulo Rainha i Paulo Almeida van mostrar-se molt convençuts de la seva actuació: "Que el Girona vingués de fora no ens importa. Hi ha un reglament que hem de fer complir".