El president de FC Barcelona, Sandro Rosell, va presentar ahir la seva dimissió irrevocable en una reunió d'urgència amb els seus directius al Camp Nou. El seu lloc l'ocuparà el vicepresident esportiu, Josep Maria Bartomeu, després que la junta ho hagi aprovat per unanimitat.

Rosell va comunicar la seva decisió als seus directius ahir a la tarda i després ho va traslladar als mitjans de comunicació en una plena sala de premsa del Camp Nou, on va llegir un comunicat raonant el seu adéu, durant cinc minuts, després del qual no va admetre preguntes. Rosell va explicar que en els darrers mesos ell i la seva família han estat víctimes de persecucions i amenaces, fet que l'havia empès a plantejar-se si valia la pena seguir en el càrrec. També va fer referència al cas que està en mans del jutge sobre la contractació de Neymar.

Davant d'una sala de premsa plena a vessar el ja expresident del Barça va dir: "No vull que atacs injustos afectin negativament la gestió i la imatge del club, i és per això que penso que la meva etapa aquí ha acabat. I ara, acollint-me als estatuts del club, he presentat la meva dimissió com a president del Futbol Club Barcelona amb caràcter irrevocable".

La dimissió de Rosell es produeix un dia després que el jutge de l'Audiència Nacional Pablo Ruz admetés a tràmit la querella per apropiació indeguda pel fitxatge de Neymar.