El titular del Jutjat d'Instrucció 39 de Barcelona ha citat a l'expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, perquè declari com a testimoni en la causa sobre l'acció social de responsaiblitat impulsada per l'Assemblea de Socis del club blaugrana de l'any 2010 contra la gestió econòmica del llavors mandatari, Joan Laporta i setze directius de la seva junta.

Així ho ha decidit durant la segona sessió destinada a resoldre les qüestions prèvies que va celebrar-se ahir a la Ciutat de la Justícia de cares a un judici civil que el jutge ha fixat perquè comenci el proper 15 de setembre. Llavors tindran lloc els interrogatoris dels exdirectius Xavier Sala i Martin i Alfons Godall en representació de la part demandada, i com a part demandant, si no hi ha canvis, l'actual president del club català, Josep Maria Bartomeu. Entre el 16, 17 i 18 d'aquell mes declararan els nous testimonis citats, entre ells Rosell.

En aquella Assemblea de Socis Compromissaris, celebrada el 16 d'octubre del 2010, dels 1.093 compromisaris presents, 468 van votar a favor d'emprendre una acció social de responsabilitat, 439 en contra i 113 en blanc; entre aquests últims, el llavors president Sandro Rosell, qui va definir la votació de com la "decisió social més important de la història del club".