L'Espanyol ha caigut davant el Betis, cuer de Primera, gràcies a dos gols de Rubén Castro, amb la qual cosa els sevillans han trencat una ratxa sense guanyar que es prolongava des de setembre.

L'Espanyol no ha trobat resposta ofensiva en tota la primera meitat, que ha conclòs sense cap acostament digne de menció per part visitant i molt poc perill generat pels locals, amb prou feines un dur tret de Salva Sevilla que ha marxat fora per poc després d'una bona combinació entre Juanfran i Rubén Castro (min. 8).

Gabriel Humberto Calderón, tècnic de l'equip verd-i-blanc, ha volgut, en el seu primer partit a casa, acabar amb la ratxa de golejades que venia encaixant el Betis i, per a això, ha cuirassat la seva defensa amb un tercer central, el nouvingut senegalès N'Diaye, i ha confiat la porteria a Antonio Adán, que també va fitxar en l'última setmana de mercat hivernal.

Conscient que, a causa de la seva situació classificatòria, un empat equivalia a fer un altre pas cap al descens, el Betis ha intensificat el seu domini des del començament de la segona meitat i ha tancat l'Espanyol recolzat en les constants arribades per banda de Juanfran i Juan Carlos, molt actius en el seu innovador rol de "carrilers".

En ple assetjament verd-i-blanc, ha obert el marcador Rubén Castro a l'empènyer amb l'interior del peu un tret de Lolo Reyes des de la vora de l'àrea que havia repel·lit la fusta del marc de Casilla i donar-li al seu equip un avantatge sens dubte merescut.

L'única ocasió de l'Espanyol en tota la tarda la ha tingut l'uruguaià Stuani ja dins dels últims deu minuts, quan ha controlat una pilota dins de l'àrea però el seu tret, després d'eliminar a dos rivals amb una sola retallada, ha anat tou a les mans d'Adam.

L'Espanyol s'ha bolcat per intentar esgarrapar l'empat al final i això ha facilitat el segon gol bètic en un contraatac llançat per Verdú que ha culminat Rubén Castro en la seva posició favorita, partint des de l'esquerra en conducció diagonal i definint amb un magnífic cop de dreta que ha entrat ras, pegat al pal.