Doble comiat a Tito Vilanova. Mentre milers de barcelonistes passaven ahir pel Camp Nou per donar el darrer adéu al tècnic de Bellcaire, la seva família l'acomiada en la més estricta intimitat en una cerimònia a les instal·lacions del Castell de Peralada. Els familiars de Tito Vilanova han permès al Barça muntat un funeral públic, es farà demà al vespre a la Catedral de Barcelona, però es van reservar per a ells una cerimònia privada que es va celebrar ahir a primera hora de la tarda a Peralada. A la mateixa hora que al Camp Nou hi havia cues per mostrar el seu respecte a l'entrenador de la lliga dels 100 punts, Vilanova era acomiadat pel seus a l'Empordà. Després del funeral, el tècnic nascut a Bellcaire fa 45 anys va ser incinerat ahir mateix a la tarda a la Funeraria Vicens de Figueres.

Socis blaugranes, aficionats del futbol, representants del món polític i esportiu, així com la junta directiva i la plantilla al complet del Barça, varen donar l'últim adéu a Tito Vilanova en una jornada trista en la qual el Camp Nou es va vestir de dol per acomiadar el seu exentrenador. El Barcelona va preparar un hormenatge als voltants del seu estadi i a l'interior del mateix en què milers de persones varen acomiadar durant el dia d'avui a qui va ser entrenador la temporada passada de l'equip blaugrana, que va perdre divedres la vida després de lluitar en els últims mesos contra un càncer. L'esplanada principal del Camp Nou es va convertir en un obituari on els assistents dipositaven ofrenes florals, mentre que dins l'estadi, a la zona de la tribuna, varen poder estampar la seva firma abans de guardar silenci davant una immensa fotografia de Vilanova corresponent a un partit al Camp Nou. L'entitat blaugrana va rebre socis i aficionats amb les banderes a mig pal, en un Camp Nou on a l'entrada de la tribuna va presiditr una gran pancarta amb el missatge "Tito. Per sempre etern".

Les portes del Camp Nou es varen obrir abans de les nou del matí on ja dotzenes de socis i aficionats han esperat pacientment. Els primers a homenatjar la figura de Vilanova van ser els futbolistes de la primera plantilla que es varen reunir per signar el llibre de condols, igual que els directius, i es van acostar junts a la fotografia de Vilanova per guardar un minut de silenci, davant la presència de nombrosos informadors. El capità Carles Puyol, que va encapçalar la comitiva, va ser el portaveu de la primera plantilla i va admetre que "el vestidor està molt tocat" per la mort de qui va ser el seu entrenador en la temporada 2012-2013. "Ell (Vilanova) ha estat un exemple per a tots nosaltres. Mai ha abaixat els braços i ha lluitat fins a l'últim dia. Ha estat un camí molt dur i hem intent ajudar-lo en tot el que hem pogut", va destacar el defensa lleidatà. Després de la presència dels futbolistes del primer equip, l'homenatge de socis, penyistes i simpatitzants blaugranes, així com aficionats al futbol i representants d'institucions polítiques i esportives, va ser constant.

El president el Barça, Josep Maria Bartomeu, es va mostrar desbordat per la massiva assistència de socis i aficionats al Camp Nou per retre homenatge a Tito Vilanova, que per al mandatari "simbolitza el que és ser del Barça, viure el Barça i el futbol". El president blaugrana, visiblement emocionat pel moment que està vivint el barcelonisme, va assenyalar que ahir segueix sent "un dia molt trist... dur. És una jornada per als barcelonistes, per a la gent que li agrada el futbol, per als que també tenen familiars com Tito, que pateixen aquestes malalties. Són dies per recordar, reflexionar, per entendre que tot és efímer i que s'han de viure i fer les coses de la millor manera possible". "Avui la família barcelonista ho estem vivint. Estem veient la gent que s'acosta a donar l'últim adéu a Tito Vilanova. És trist i vull agrair a tothom que ve, que la família ho necessita, perquè no oblidem que per als barcelonistes és un pèrdua immensa. Tito té una família que està patint i a la que enviem tot els nostres ànims", va afegir el mandatari blaugrana. Josep Maria Bartomeu va enviar un missatge als culers: "Espero que sigui un exemple per als que venen darrere per com s'ha comportat, com ha viscut sempre la seva professió, el futbol, i com ha afrontat els moments més difícils de la seva vida"

El president de la Generalitat de Catalunya, Artur Mas, també va passar pel Camp Nou per rendir homenatge aTito Vilanova, a qui va qualificar com "una bona persona" que ha deixat "empremta". "Les meves primeres paraules són, sobretot, per a la seva família, per a la seva dona, per als seus fills, per a tots els seus familiars, que són els que s'ho passen tan malament", va afirmar Mas. El president de Catalunya va definir Tito Vilanova com "una bona persona" i un "gran professional molt estimat" pel món del futbol. "La millor expressió que era una bona persona i un gran professional és la presència de tota la gent que han vingut a donar-li aquest últim adéu", va afegir. Finalment, Artur Mas va recalcar que, "més enllà dels seus èxits esportius i més enllà de la seva vinculació amb el club", que Tito Vilanova va ser una persona que ha deixat una "empremta" que quedarà "per sempre". També representants de l'Espanyol es van acostar per mostrar els seus respectes a la figura de Vilanova. El seu president, Joan Collet, va recordar que la família blanc-i-blava "sap el que és perdre un referent", en relació amb Dani Jarque -mort sobtadament a l'estiu del 2009-, i va enviar el seu suport als seus éssers estimats, així com a tot el barcelonisme. I és que per un dia la rivalitat esportiva entre els principals equips de futbol de la capital catalana va deixar d'existir. Una de les imatges del dia la varen protagonitzar dos nens que, vestits amb una samarreta blanc-i-blava de Jarque i una altra de blaugrana amb el nom de Messi, van homenatjar, abraçats, la figura de Vilanova.