Unes 53.000 persones han dit adéu i han homenatjat durant dos dies al Camp Nou el malagua?nyat exentrenador del FC Barcelona Francesc Tito Vilanova, mort divendres passat als 45 anys, víctima d'un càncer.

El FC Barcelona va tancar a primera hora de la tarda de diumenge les portes de l'estadi després de dos dies amb cues plenes d'aficionats que volien presentar els seus respectes en l'adéu del que va ser fins a l'estiu passat l'entrenador del conjunt català, que va haver de cessar en les seves funcions després de recaure per segona vegada de la seva malaltia.

Dissabte van ser 20.802 persones les que es van acostar des de les 9.30 a les 23.00 al Camp Nou per participar en l'obituari instal·lat pel club a la tribuna, on hi havia una zona de firmes i una immensa fotografia de l'extècnic. Encara que la jornada d'ahir va ser més curta en el temps (es va tancar l'obituari a les tres de la tarda), hi va haver encara més afluència.

Les banderes del Camp Nou restaran fins avui, dilluns, a mitja asta, i un immens llaç negre seguirà lluint al mig del camp. Davant de la tribuna, dotzenes de rams i milers de flors s'han amuntegat durant aquestes dues jornades, al costat d'una inscripció que va col·locar l'entitat. "Tito. Per sempre etern". L'exentrenador del Barcelona va ser incinerat dissabte a la tarda a Figueres després d'un acte religiós a Peralada, mentre que l'entitat catalana posarà punt i final avui, dilluns, al tercer dia de dol amb la celebració de la missa de funeral a la catedral barcelonina (20.00).

Al marge d'aquests actes i de molts altres que s'han fet en camps de futbol d'Espanya i de tot el món, on s'han dut a terme infinitat de minuts de silenci, i en diferents disciplines, el Camp Nou albergarà dissabte que ve potser un dels moments més emotius, quan el Barcelona jugui al seu estadi (contra el Getafe, 16.00).

Visita de personalitats

En la jornada d'ahir, també una llarga desfilada de personalitats pel Camp Nou van subratllar el moment que està vivint el club català amb la desaparició d'un dels seus millors tècnics, i van recordar els èxits de Vilanova, en solitari quan l'any passat va guanyar una Lliga, i els quatre anteriors al costat de Josep Guardiola, en el període més gloriós de l'entitat catalana.

Però potser un dels instants més commovedors de la jornada de diumenge va ser quan la jove plantilla del juvenil B del Barça es va presentar al Camp Nou per retre homenatge a Tito Vilanova, el pare d'Adrià Vilanova, integrant de l'equip blaugrana.

També van desfilar pel Camp Nou en el matí primaveral que feia ahir a Barcelona els dos presidents que va tenir Vilanova, el que li va donar l'oportunitat de convertir-se en segon de Guardiola (Joan Laporta) i el que li va oferir el testimoni per encarregar-se del primer equip la temporada passada (Sandro Rosell). Els dos exdirigents van expressar paraules de suport a la família.

El seleccionador espanyol Vicente de Bosque va viatjar a Barcelona ahir per sumar-se a l'homenatge, igual que el president de l'Atlètic de Madrid, Enrique Cerezo, així com el president del Consell Superior d'Esports, Miguel Cardenal. La ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, també es va acostar a l'estadi per mostrar el seu condol.

A més del multitudinari pelegrinatge pel Camp Nou, amb l'equip de bàsquet, el de futbol sala, acabat d'aterrar amb la Copa d'Europa, i un llarg nombre d'aficionats, les xarxes socials es van inundar, literalment, de mostres d'afecte a Vilanova.