El Llagostera ja té casa. El Nou Estadi de Palamós serà la nova seu del club presidit per Isabel Tarragó i la propera temporada acollirà partits de Segona Divisió A. Després del serial viscut la darrera setmana entre Girona i Llagostera -l'opció de compartir Montilivi va ser desestimada pel club blanc-i-vermell-, els contactes mantinguts divendres, dissabte i ahir al matí a Palamós van arribar a bon port. "Hi ha una predisposició total i molt positiva tan del Palamós com de l'Ajuntament. Només falten uns serrells perquè és complicat compartir camp i cal posar-ho damunt d'un paper i signar-ho", deia ahir Isabel Tarragó. Aquesta signatura s'hauria de fer després d'una nova reunió que hi haurà aquesta tarda, a les 19.00 hores, al consistori palamosí entre l'alcaldessa Maria Teresa Ferrés i Isabel Tarragó i Oriol Alsina.

El matí de diumenge va ser intens a les oficines del Palamós, on la Junta Directiva es va reunir primer per acordar una posició comuna i després va seure amb la representació llagosterenca per acordar diversos aspectes entre ambdós clubs. "Estem molt satisfets, el Palamós està d'acord en el 100 per cent d'allò que hem proposat i ara falta un 10 per cent que correspon a l'Ajuntament i que no serà cap problema", comentava el president del Palamós, Joan Pau Pérez.

Si la primera decisió de jugar a Montilivi va acordar-se amb una reunió a l'Ajuntament de Girona, la presidenta del Llagostera haurà hagut de desplaçar-se fins a Palamós en quatre ocasions per acordar l'ús del Nou Estadi, que disposa d'un aforament de 5.824 espectadors i que era una de les poques alternatives que quedaven per seguir jugant a la província. La primera presa de contacte va ser divendres, quan Tarragó va reunir-se amb Joan Curto, regidor d'Esports. Dissabte va haver-hi una segona trobada al Nou Estadi, en què es va veure de primera mà quins són els aspectes logístics que es poden aprofitar i quins són els canvis que s'haurien de fer.

La bona entesa entre l'Ajuntament i el Llagostera ja hi era i només faltava posar-se d'acord amb el club palamosí, qui ocupava fins ara en solitari un camp que va fer-se 25 anys enrere per acollir, precisament, el debut del Palamós a Segona A. Un quart de segle més tard, el Nou Estadi serà testimoni d'una nova fita històrica per al futbol gironí, ja que el Llagostera és l'entitat del poble més petit que ha pujat mai a la lliga de plata.

Matí de reunions

A les deu del matí d'ahir, el president del Palamós CF, Joan Pau Pérez, el president de la Fundació Esportiva Palamós (futbol base), Jordi Noguer, i els directius Pere Caixàs i Joan Màrmol van fer una primera reunió per acordar quina era la posició del club de futbol degà a Catalunya davant la proposta del Llagostera. Una hora més tard, el matrimoni llagosterenc Isabel Tarragó i Oriol Alsina, acompanyat del nou directiu del Llagostera Jordi Mestres (exconseller del Girona des de la setmana passada) van asseure's a parlar amb la Junta Directiva palamosina. En la reunió, que va durar poc més d'una hora, ambdós clubs haurien tractat com es compartirien els usos del Nou Estadi. El recent passat d'Oriol Alsina com a director esportiu del Palamós no va suposar un problema i el mateix tècnic maresmenc va comentar que està "encantat" de jugar al camp del Palamós "perquè el conec bé i és perfecte". "La ciutat es bolcarà i hi haurà un impacte econòmic i turístic molt positiu". "Poder venir a casa del degà, amb la cultura futbolística que té el club i l'experiència dels sis anys a Segona A, és fantàstic".

En les reunions d'ahir també va ser-hi present Joan Curto, que va ser elogiat per Alsina: "Aquí ens sentim com a casa i el tracte de l'Ajuntament i especialment de Joan Curto ha estat millor impossible. Ens han obert les portes des del primer minut". El regidor d'Esports de l'Ajuntament de la Costa Brava és qui va gestionar la situació des del principi i va assegurar que el Palamós "ha posat els seus punts de vista i les seves demandes i tot ha anat sobre rodes". "Falta una única conversa a l'Ajuntament i amb l'alcaldessa, però ho veig molt a prop".

Marca Costa Brava

El refrany diu que un fet no pot donar-se per tancat fins que no està al sac i ben lligat. I menys si agafem com a precedent l'experiència viscuda la darrera setmana entre Girona i Llagostera, ja que es donava per fet que ambdós clubs compartirien Montilivi. El nou escenari va fer plantejar, fins i tot, la sortida del Llagostera de la província de Girona. Una opció que el club va tenir en compte, ja que diversos ajuntaments d'altres poblacions catalanes van oferir-se per acollir partits de Segona Divisió A. La presidenta va agrair "als moltíssims ajuntaments d'arreu de Catalunya el seu oferiment per acollir-nos a casa seva", però va voler recordar que s'ha escollit per l'opció més lògica "per proximitat, infraestructures i per als socis", segons paraules de Tarragó. En el mateix sentit, Alsina va destacar que l'aficionat del Llagostera triga "15 o 20 minuts a arribar a Palamós" i que "volem vendre la marca Costa Brava". El Nou Estadi de Palamós ja sap què és acollir partits de Segona Divisió A. Ho va fer entre 1989 i 1995, però els anys han imposat certes obligacions que s'haurien de complir. Està previst que demà hi hagi la visita de representants de la LFP per veure quins són els aspectes a millorar. El cost d'aquestes modificacions haurien d'anar a càrrec del Llagostera. Sembla ser que no hi hauria problemes per cedir un vestidor propi al Llagostera i que la gespa no s'hauria de canviar, però és probable que s'hagin de fer millores a la zona de premsa i adequar les graderies (només hi ha seients a la zona de Tribuna).