L'equip femení del Girona Hoquei Club participarà un curs més en l'OK Lliga. Aquesta serà la cinquena temporada consecutiva que l'entitat blanc-i-vermella tindrà un equip a la màxima categoria de l'hoquei patins estatal femení. Una proesa si es té en compte l'actual situació econòmica del club. El termini per inscriure's a la competició s'acabava ahir i el Girona va confirmar la seva presència. Ara, però, falta pagar el cànon de 4.000 euros a la Federació Espanyola. El club està a l'espera de cobrar les ajudes pendents de les econòmiques de les administracions públiques. Així ho afirma el coordinador esportiu Sergio Alonso: "Hem inscrit l'equip i ens falta formalitzar el pagament. Estem pendents d'ingressar uns diners de les institucions públiques per poder fer front a aquest pagament". Segons Alonso, aquesta gestió s'hauria de fer abans que acabi la següent setmana.

El primer equip femení del Girona va estar a punt d'abandonar la seva plaça a l'elit de l'hoquei patins femení l'estiu del curs passat, quan va anunciar que es retirava per problemes econòmics. Per afrontar una nova temporada en què l'equip havia de disputar la Lliga de Campions, el club necessitava els 25.000 que en aquell moment li devia la Generalitat de Catalunya. L'Ajuntament de Girona va reaccionar per avançar els diners i, al juliol, l'equip va poder inscriure's en la competició. No obstant, jugadores importants com Ester Nadal, Adriana Gutiérrez o Laia Salicrú ja s'havien buscat la vida en altres clubs.

Resultat esportiu en descens

La passada temporada, l'equip no disposava del mateix potencial que en les anteriors i va acabar la lliga en onzena posició. És a dir, amb el pitjor balanç dels quatre cursos disputats a l'OK Lliga, ja que les temporades 2010/11 i 2012/13 van assolir la tercera posició mentre que el curs 2011/12 van quedar en segon lloc.

Per al proper curs, la plantilla també experimentarà modificacions. Sergio Alonso està cercant un entrenador que agafi el relleu d'Albert Bou, així com una portera i una jugadora de pista. Cal substituir la baixa de quatre jugadores: Judith Carreras deixa el club per motius laborals, Carla Martínez abandona la pràctica de l'hoquei i les germanes Thaïs i Mireia Escudero prefereixen jugar a Vilassar per la proximitat amb el seu lloc de residència, Badalona. Tot i això, el nucli important de l'equip es manté, ja que la portera Virginia Díaz, la capitana Carla Dorca i les jugadores Carla Gri, Laura Viella, Elena Ruiz i Ariadna Cabezas seguiran al club. El coordinador asturià està treballant "amb dos o tres noms" per saber quin serà el nou entrenador de l'equip femení "però no tenim res tancat". També està esperant si una portera es desplaça a viure a Girona i la setmana vinent té intenció de parlar amb una jugadora. "Treballem amb tranquil·litat perquè la lliga no comença fins al novembre i el marge de maniobra és més ampli que altres anys".

Plantilla més curta

La plantilla 2014/15 estarà formada per vuit esportistes: dues porteres (imposades per la Federació) i sis jugadores. "Una plantilla de deu persones se'ns fa una mica llarga", comenta Alonso. Qui serà l'entrenador és encara una incògnita. Sergio Alonso va ser el tècnic de l'equip femení durant quatre temporades, en què destaca l'ascens i les tres bones posicions en les tres primeres temporades a l'OK Lliga Femenina, així com les dues medalles de plata consecutives (2012 i 2013) en la Lliga de Campions. La seva experiència i el fet que sigui l'única persona del club amb títol d'entrenador nacional el converteixen en una opció. L'asturià creu que el seu projecte de quatre anys amb el femení ja va acabar i ara és el tècnic del l'equip masculí, però no amaga que la solució podria ser ell mateix.