La plantilla de l'Spar Citylift Girona no serà gaire llarga, les restriccions econòmiques no permeten anar més enllà de les vuit fitxes professionals, però un any més el director esportiu de l'Uni, Pere Puig, trobarà solucions per posar a les mans de Ramon Jordana un equip prou competitiu. Si, dijous, el club de Fontajau anunciava el fitxatge de la màxima anotadora de la darrera edició de la Lliga Femenina 1, la nord-americana Brittany Chambers, ahir tancaven la incorporació d'una pivot jamaicana amb una notable experiència i bons números en el bàsquet europeu. Vanessa Gidden ha jugat a Israel, Itàlia, Romania o Turquia amb bones estadístiques, normalment per sobre dels 10 punts i dels 10 rebots, a més de ser un referent amb la selecció jamaicana. Gidden farà el paper de cinc pura a l'equip de Jordana i, en ser jamaicana ocupa plaça de Cotonu (com Toch Saar fa dues temporades), encara deixa una fitxa d'extracomunitària lliure per portar una aler pivot nord-americana de més perfil anotador i amb una capacitat més alta per jugar de cara posant la pilota a terra.

La temporada passada, Gidden va jugar a Israel. Campiona de la Copa amb i finalista de la lliga amb l'Elitzur Rambla amb 12.2 punts i 8 rebots en 27 punts per partit. L'any anterior, la nova pivot de l'Uni jugava en un altre equip de la mateixa lliga, Hapoel Petah Tikva, amb el qual va aconseguir arribar a la final de la Copa amb unes estadístiques individuals més altes: 16,1 punts i 12 rebots. Les dues temporades anteriors, Gidden va jugar a Itàlia (Alcamo i Nàpols) sempre amb números similars mentre que en el curs 2009/10, jugant amb el modest Sepsi Sfantu Georghe de Romani, la jamaicana va brillar especialment en els partits de l'Eurocup. Amb tots els minuts en pista, 40, Gidden es va enlairar fins als 20 punts i 12 rebots de mitjana en els tres partits que les romaneses van jugar abans de caure eliminades a la primera fase. En aquests anys, Vanessa Gidden també ha tingut una forta presència amb la selecció del seu país, de la qual és una de les principals referents.

Amb 28 anys, gairebé un metre noranta d'alçada, i formada a la universitat nord-americana de Hofstra, Vanessa Gidden agafarà a Fontajau el paper que l'any passat va acabar fent Cierra Bravard en un joc interior on també hi haurà una alet pivot extracomunitària i la jove Iho López. Jordana, Chambers, Carbó, Bou i Ros seran en el joc exterior sense descartar l'arribada d'una o dues peces més de complement (sobretot una jugadora que pugui fer de tres i de quatre).