La incertesa sobre l'inici de la Lliga Adelante no ha afectat gens ni mica la preparació del Girona i el Llagostera, que a pesar que dijous passat van saber que el campionat quedava ajornat, no van variar la seva planificació esportiva i sempre van treballar pensant que la competició arrencava quan estava previst. Per això, després que dilluns la LFP, pressionada per la Federació, rectifiqués i anunciés que la Segona A arrenca dissabte, res els va venir de nou. "Treballarem pensant que diumenge juguem contra el Ràcing", va dir Pablo Machín després del partit amistós contra el Palamós. L'endemà Tebas li donava la raó.

El preparador físic del Girona, Jordi Balcells, per la seva banda, també subratllava ahir que "per a nosaltres no ha variat res perquè sempre hem treballat pensant que la lliga començava. Si s'hagués mantingut l'ajornament hauriem jugat un amistós, però ja ens va bé que arrenqui el campionat quan toca: després de cinc setmanes de treball, els jugadors ja tenen ganes de competir a nivell oficial", va explicar. Balcells destaca "les bones sensacions" que ha després l'equip durant la pretemporada i admet que un ajornament hauria complicat la planificació futura pel fet d'haver de recol·locar jornades en dates no previstes.

El Girona es presentarà al partit de diumenge contra el Racing a Montilivi amb pràcticament tota la plantilla a disposició de Machín. Aday i Bordas, dos jugadors darrerament tocats, van tenir minuts a Palamós; Jandro es va retirar de l'amistós contra el Mestalla més que res per precaució, i David Garcia ha superat els problemes gàstrics. A l'enfermeria només hi queda Eloi, recuperant-se de la pubàlgia.

El Llagostera, per la seva banda, només ha patit un enrenou logístic, a l'hora de muntar el viage a Las Palmas. Ahir, tal i com va confirmar la presidenta Isabel Tarragó, van tornar a tirar endavant les reserves de bitllets d'avió, que havien quedat paralitzades dilluns al matí quan des de la Lliga van assegurar als clubs que de cap manera la competició arrencaria aquest cap de setmana. "Ha estat més un problema logístic que econòmic", va dir Tarragó. L'expedició blaugrana marxarà divendres cap a Canàries per viure-hi l'endemà el seu històric debut a la categoria de plata del futbol espanyol.

En una linia simular va parlar el director esportiu, Oriol Alsina, que ahir va asseverar que "ja teniem previst començar dissabte i estàvem mentalitzats de que seria així. La preparació no ha variat gens ni mica perquè al final ha passat allò que era més lògic". Alsina va assenyalar que "estic il·lusionat de cares al debut. Hem anat de menys a més i han arribat jugadors importants i experimentats. Els de l'any passat s'han adaptat i s'han posat les piles ràpid, estem preparats".

A Llagostera tenen clar que "l'objectiu inicial és la permanència i consolidar-nos, però també volem demostrar de què sóm capaços. Econòmicament hem fitxat amb prudència com sempre. Tenim una plantilla equilibrada, amb totes les posicions doblades, però encara estem treballant per concretar l'arribada d'un doble-pivot abans que tanqui el mercat d'estiu".