Un èxit. Així qualifiquen els organitzadors de la primera Cursa de la Dona de Girona. Un recorregut de cinc quilòmetres i mig que totes les participants destacaven com a entretingut i distès. Començant des del carrer Migdia, davant d'Esports Parra, organitzador de la cursa, la carrera es desenvolupava per diferents carrers del Barri Vell i acabava on havia començat.

Les participants, un miler de dones, no competien per cap marca. De fet, com tantes curses es podia fer corrent o caminant, i l'objectiu era completar el recorregut, adaptat a totes les edats.

Totes les corredores s'enduien amb la inscripció una samarreta, una polsera, unes arrecades i es destinava un euro a l'organització benèfica Iris, que lluita contra el càncer de mama.

A més d'Esports Parra, la organització de la cursa va córrer a càrrec de Laura Garcia i Xevi Orellana, que a més, organitzaven sessions d'entrenaments durant els dies previs i on tenien també un gran èxit de convocatòria. El recorregut era un dels majors atractius de la carrera, ja que es disputava pel centre del Barri Vell de Girona. Passava per llocs emblemàtics com l'estatua del Cul de la Lleona, fins el carrer Santa Clara i tornava a acabar al carrer Migdia.

L'esperit era festiu i estava destinada a dones de totes les edats i condicions físiques. De fet, entre les primeres i les últimes participants en completar el recorregut hi havia quinze minuts. Noies joves, més grans i fins i tot alguns cotxets en un ambient festiu i distès. El recorregut no presentava grans complicacions i era bastant planer que ajudava a gaudir d'un dia on el temps a més va acompanyar.

Ball per acabar

Al final de la cursa va acabar amb una sorpresa per a les participants. Just acabada la carrera es va oferir una classe de ball a la plaça Miquel Santaló. Un acte més dins un ambient festiu en una cursa que els organitzadors van coincidir en destacar com a gran èxit i que hi ha la voluntat de repetir.

De fet la voluntat inicial era de tancar les inscripcions amb 500 participants, però l'alta demanda va obligar a l'organització a ampliar fins a mil el nombre de places, que de seguida van quedar cobertes. L'èxit de convocatòria fa pensar en ampliar de cares a una futura edició.

A més d'Esports Parra, com a organitzador principal, l'acte va comptar amb diversos col·laboradors, tots comerciants de la ciutat, que van cedir desinterassadament material, que s'emportaven com a record totes les participants.