Campiones del Món per vuitena vegada. El Club de Patinatge Artístic Olot va aconseguir ahi al vespre, a Reus, revalidar el títol de Campió del Món de Grups de Xou Gran aconseguit a Taipei l'any passat. Aquesta vegada, més a prop de casa, ja que el Campionat s'ha celebrat a Reus, les noies dirigides per Ricard Planiol van sentir l'escalfor dels 3.500 seguidors que van omplir de gom a gom el Pavelló Olímpic reusenc.

L'espectacle plantejat per les olotines, Respira, va obtenir fins a quatre 10 dels jutges, en impressió artística, superant al Patinatge El Masnou, que va aconseguir la medalla de plata, i el Crystal Skating Team, d'Itàlia, que va ser bronze. El grup de patinadores que dirigeix Ricard Planiol ha acabat imbatut en totes les competicions en les que ha participat aquesta temporada, demostrant, una vegada més, que són la referència a seguir en patinatge artístic a nivell mundial.

La puntuació que han atorgat els jutges ha estat de 137,1 punts, amb absoluta unanimitat de proclamar com a millors del món a les patinadores olotines. El cert és que tant la posada en escena com en la dificultat de la seva coreografia han deixat enrera als altres deu clubs que competíen en la que ha estat la disciplina escollida per tancar aquesta edició del Campionat del Món FIRS de Patinatge Artístic Reus 2014.

Un dels que estaven més contents al finalitzar les actuacions era el tècnic de les patinadores, Ricard Planiol, qui va comentar que "teníem ganes de mostrar el treball que hem fet i que la gent el gaudís". A més, respecte a que se celebrava a Reus, pràcticament al costat de casa (si tenim en compte que l'any passat es va fer a Taipei i la propera edició serà a Cali, Colòmbia), Planiol va comentar que "ens hem sentit molt recolzats, ha estat una cosa meravellosa, veia molt groc a la graderia. El pavelló s'ha posat d'empeus per agrair el nostre treball i ha quedat encantat amb nosaltres".

Planiol també va confessar que "penso que sempre hi ha errors i petites cosetes, perquè a la pista no existeix la perfecció si t'ho mires tècnicament. Els quatre 10 reflexen que, a nivell emocioal, ha arribat a la perfecció per alguns jutges".

De la seva banda, el president del CPA Olot, Joan Fàbrega, va comentar que "s'assaboreix amb molt de gust. Cada vegada hi ha més rivals i amb més qualitat. Un any més hem aconseguit estar a davant de tothom". Les patinadores seran rebudes, a les 18:30 a l'Ajuntament d'Olot.