La condició d'amfitrió de la fase final de la Lliga Catalana EBA va acabar donant sort al Quart que, jugant un bàsquet molt competitiu, ha aprofitat el cap de setmana per proclamar-se millor equip català de la categoria aixecant un títol al seu propi pavelló. Ahir, contra un Collblanc a priori superior tot i que tenia algunes baixes, l'equip que entrena Marc Delemus va anar sempre per davant per acabar guanyant de vuit punts tot i el bon partit del pivot visitant i exjugador del Sant Josep Girona Oscar Andrés (14 punts, 13 rebots i 25 de valoració).

La bona sortida gironina, 12-5, es va anar consolidant fins a arribar a una diferència de 12 punts favorable al Quart amb què es va arribar al descans (38-26). L'encert d'Oscar Andrés va impedir que el Collblanc, un equip que aquest estiu no va reunir els diners per jugar a LEB Plata, va impedir que els de l'Hospitalet tiressin la tovallola abans del final del partit, que va acabar amb la victòria local per 68-60 amb Eduard Camós com a millor dels locals amb 16 punts i 7 rebots.

Diumenge vinent, el Quart començarà la lliga al grup C d'EBA rebent el Santfeliuenc, mentre que el Salt jugarà contra el Cornellà.