El Figueres estrenarà entrenador aquest diumenge al camp del Guinardó davant el Martinenc. Serà Eduardo Vílchez, com avançava ahir Diari de Girona, l'encarregat de substituir un Francesc Cargol que va quedar sentenciat després que l'equip es deixés igular un 3-0 al minut 70 pel Manlleu el cap de setmana passat a Vilatenim. El 3-3 final va acabar amb la paciència de la directiva. Els cinc punts aconseguits dels 24 possibles és un bagatge massa pobre per a un equip cridat a lluitar per entrar entre els quatre primers.

El tècnic vallesà, de 47 anys, era el candidat que més agradava del ventall de tres amb què treballava el director esportiu, Adam Fontes. I després d'una ràpida negociació ahir a la nit es va arribar a l'acord. L'experiència com a entrenador a la categoria i a la demarcació (Palamós, Olot, Peralada) i també com a jugador en categories de primer nivell és el factor determinant. El club té previst presentar el nou míster blanc-i-blau aquest migdia (13.00) a Vilatenim i ja es posarà a treballar per preparar el debut de diumenge. I és que no hi ha temps per perdre. La situació de la Unió, penúltima, amb només cinc punts comença a ser més que preocupant, sobretot si l'objectiu continua sent voler acostar-se als llocs capdaventers de la classificació.

I és que els equips de la part alta estan obrint molt de forat i sembla complicat -però no impossible- que, malgrat faltar un munt per al final de la temporada, l'actual penúltim classificat pugui retallar 11 punts que el separen del Santfeliuenc que ara mateix ocupa la quarta posició.

Un dels avantatges que té Vílchez és el seu coneixement de la plantilla. El vallesà, que tindrà Enric Hernández (exGirona B) d'ajudant i preparador físic, ha coincidit amb Chicho, Ritxi Mercader o Revert al Palamós i també amb Roger Vidal a l'Olot, entre altres jugadors de l'actual plantilla altempordanesa. El passat recent com a entrenador en equips com el Peralada, el Palamós, l'Olot i més lluyà al San Marcial (filial del Logronyès), Linares, Los Barrios i són la carta de presentació de Vílchez. El seu darrer equip va ser l'Olot, on el van destituir al final de la primera volta després d'empatar al Prat.