L'anglès Lewis Hamilton (Mercedes) va ampliar el seu avantatge al capdavant del Mundial de Fórmula 1 en guanyar aquest diumenge el Gran Premi d'Estats Units, al Circuit de les Amèriques d'Austin (Texas), on l'espanyol Fernando Alonso (Ferrari) va finalitzar sisè.

Hamilton, que va aconseguir el seu desè triomf de la temporada, va guanyar davant del seu company i principal rival, l'alemany Nico Rosberg, amb el qual va signar el desè 'doblet' de l'any de Mercedes; i de l'australià Daniel Ricciardo (Red Bull), que va acabar tercer i els va acompanyar en el podi.

L'anglès lidera ara el campionat amb 316 punts, 24 més que el seu company d'escuderia, mancant les dues últimes curses, la del cap de setmana vinent, a Brasil; i la que decidirà el Mundial, amb puntuació doble, el proper 23 de novembre, a Abu Dhabi.

Els dos Williams del brasiler Felipe Massa i el finlandès Valtteri Bottas van concloure en la quarta i la cinquena posició, per davant del doble campió mundial asturià.

Alonso va resistir l'atac final de l'alemany Sebastian Vettel (Red Bull), que va remuntar fins a la setena plaça després d'haver sortit des del 'pit lane', per canviar per sisena vegada aquest any el motor del seu Red Bull.

El danès Kevin Magnussen (McLaren) va acabar vuitè, per davant del francès Jean-Eric Vergné (Toro Rosso) un Gran Premi en el qual només van rodar 18 cotxes, a causa de l'absència -per problemes econòmics i administratius- de les escuderies Caterham i Marussia.

El veneçolà Pastor Maldonado (Lotus) va puntuar per primera vegada aquesta temporada, en acabar a la desena posició a Austin.