L'efecte Vílchez es comença a notar a Figueres. Si bé el primer partit del nou tècnic va acabar amb empat, els dos següents han significat sis punts, amb la qual cosa, des que hi va haver el canvi d'entrenador a Figueres s'han sumat set dels nou punts disputats, superant ja els cinc punts sumats en les vuit primeres jornades de Lliga, quan Francesc Cargol n'era l'entrenador.

Amb tot, el Figueres va haver de superar un bon rival, el Terrassa, històric de categories superiors del futbol, que iniciava el partit dins una dinàmica de cinc victòries consecutives que l'havien portat fins la sisena posició de la taula, després d'un inici un xic irregular. Els egarencs van dominar el primer temps i, fruit d'això, el gol de Marc Vilajosana al minut 15 de partit els donava un avantatge merescut.

Alguna cosa devia dir Eduardo Vílchez als seus jugadors al descans, ja que el cert és que només sortir, una bona jugada del conjunt va permetre a Javi Revert complir la seva funció principal dins l'equip, marcar. El segon gol de Revert amb els altempordanesos permetia empatar el partit i somiar en objectius més grans.

I el somni es va fer realitat. Només un minut més tard, un ?desentès entre el porter i la defensa local va acabar amb un gol en pròpia porta del central Sergi Pérez.

A partir d'aquí, però, els locals van posar tota l'artilleria a funcionar per tal de salvar un partit que, en dos minuts se'ls havia entravessat. Van controlar, encara més, l'esfèrica i van posar setge sobre la porteria de Reig buscant un empat que no arribava. El Figueres, a la seva, aguantant bé en defensa i intentant sortir a la contra per sentenciar en alguna jugada aïllada. Els egarencs van tenir la millor ocasió al minut 73 amb un xut que es va estavellar al travesser. Dos minuts més tard entrava al terreny de joc Henry, qui només en va necessitar quatre per, culminant una ràpida contra, afusellar la porteria d'Ortega i marcar el seu primer gol aquesta temporada.

Una victòria que confirma un canvi de dinàmica d'un Figueres que sembla haver recuperat la confiança en el seu joc i comença a treure el cap de la zona baixa. El proper rival, el Gavà.