L'italià Niccolo Antonelli (KTM) va aconseguir ahir la seva primera millor classificació d'entrenaments en ser el més ràpid de la categoria de Moto3 per al Gran Premi de la Comunitat Valenciana que es disputa avui al circuit de Xest.

El registre d'Antonelli, 1: 39.183, es va quedar a mil·lèsimes de segon del rècord de volta més ràpida en Moto3, que al matí va aconseguir l'australià Jack Miller (KTM), amb 1: 39.068, però que no podria repetir a la tarda. Àlex Márquez (Honda) es va haver de conformar amb la tercera posició però, com a mal menor, va completar els entrenaments amb un lloc garantit en la primera línia de la formació de sortida.

Jack Miller va intentar en l'última volta aconseguir el millor temps i en el seu últim parcial va rodar en temps de rècord, però l'intens trànsit de pilots li va fer perdre unes mil·lèsimes molt valuoses a l'entrada a la recta d'arribada que li van impedir passar de la segona posició, encara que una mica pitjor va ser per a Alex Márquez. El pilot d'Honda va fer un últim intent de doblegar els seus rivals per aconseguir el millor lloc en la formació de sortida de la cursa de Moto3, però va acabar sortint-se de la traçada i amb això va perdre qualsevol possibilitat de millorar la tercera posició , després Antonelli i Miller.

Márquez, com a mínim, sortirà des de la primera línia de sortida, on podrà controlar al seu rival més fàcilment durant una carrera en què ha d'evitar que l'australià sumi nou punts o més que ell per proclamar-se campió. Pel que fa als pilots gironins de la catetoria, Isaac Viñales va ser quart, just darrere dels dos candiats al títol; mentre el jove de disset anys Albert Arenas no va poder acabar els entrenaments després de topar amb la també convidada María Herrera. A diferència de la pilot gallega, que va haver de ser evacuada, en principi avui podrà debutar en el Mundial. Sortirà des de la posició 22.

En les altres categories, Maverick Viñales esgotarà les seves poques opcions de ser subcampió del món. El pilot de Roses hauria de guanyar i esperar que Mika Kallio no pugés al podi. De moment, ahir, Viñales va ser vuitè amb el finlandès novè. Rabat va marcar la "pole", igual que Valentino Rossi en Moto GP on Marc Márquez arriba a la darrra cursa de l'any ja absolutament relaxat (sortirà cinquè).