L'osonenca Noemí Jordana i la lituana Vita Kuktiene són les dues jugadores amb més carrera a les espatlles d'aquest Spar Citylift Girona d'èxit i, tot i cap de les dues havia anotat amb facilitat en els últims partits, sí que no van fer ahir a Gernika on van anotar dos triples gairebé consecutius que trencaven definitivament el partit, posant el 59-74 a manca de quatre minuts, i confirmant una nova gesta de l'equip de Ramon Jordana: Setena victòria consecutiva per seguir líders invictes de Lliga Femenina 1 després de guanyar amb solvència la pista del Gernika, tercer classificat, amb un gran partit de les gironines amb les esmentades Noemí Jordana, Vita Kuktiene, Ify Ibekwe i, sobretot, Anna Carbó de grans protagonistes.

El 59-78 revela un nou gran partit de les gironines, ahir tampoc van poder comptar amb l'MVP de la lliga Vanessa Gidden, però amaga quaranta minuts molt treballats amb Ibekwe i Kuktiene treballant molt bé sobre Mosby i Miller (encara que les estranyes estadístiques oficials no ho reflecteixin en el nombre de rebots) i amb la mateixa aler-pivot lituana i Anna Carbó anotant bé des de fora.

Ramon Jordana té molt clares les estretors de la seva plantilla, exagerades ara amb la baixa de Gidden, i per això va rotar una mica més del que és normal en ell abans del descans. Eva Bou, Jael Freixanet i, fins i tot, Iho López varen jugar alguns minuts en uns dos primers quarts on, tot i alguns flaixos de la qualitat de Bernice Mosby, l'Uni sempre va mantenir el frec a frec en el marcador ja fos amb els tirs oberts de Kutkiene, la intensitat de Carbó i els 1x1 d'Ibekwe. Després del descans, al qual s'hi va arribar amb 37-40 en el marcador, Jordana ja es va oblidar de qualsevol mena de rotació i no va fer cap més canvi fins després dels dos triples de la sentència de la seva filla i de Vita Kuktiene. Abans, però, les gironines varen haver de mastegar quinze minuts més un partit complicat contra un rival amb bons arguments; a més dels esperats punts de Mosby i Miller les basques van trobar algunes solucions exteriors amb Izaskun Garcia.

A poc a poc, l'Uni va anar fent forat amb un bàsquet molt consistent. Molt sòlid en defensa, amb la millor Carbó de la temporada i amb Ibekwe i Kuktiene multiplicant-se per dins per tapar l'absència de Gidden l'Uni va saber jugar, un dia més, els minuts decisius de partit. Un triple de Noemí Jordana just al final de possessió contra la zona basca obria un primer forat notable ja ben entrat el darrer quart (55-63); mentre que, dos minuts més tard, a la sortida d'un temps mort de Mario López a quatre minuts del final van arribar els triples de Noemí Jordana i Vita Kuktiene per tancar una victòria que manté l'Spar City Lift Girona líder invicte de la categoria en una temporada que va camí de convertir-se en històrica. Diumenge vinent més contra el Conquero, aquest cop amb Fontajau d'escenari.