Una lliçó de futbol d'Isco Alarcón va guiar a Espanya a mitja hora de bon joc per enderrocar el mur plantat per Bielorússia, a la qual va golejar 3-0 recuperant velles sensacions sense enyorar les baixes importants amb què havia encarat el partit.

La brillantor d'Espanya en el triomf de la seva època daurada la va marcar un centre del camp únic. Sense Xavi Hernández ni Xabi Alonso, i davant Bielorússia sense Andrés Iniesta per lesió només quedava un supervivent, Sergio Busquets. Vicente del Bosque intenta donar forma a l'herència donant pas a joves valors. Koke, ja consagrat, i la irrupció d'Isco que fa caure la porta a cops de bon futbol. El geni de Màlaga va trigar deu minuts a ficar-se a la butxaca a tota l'afició del Nuevo Colombino. Amb llibertat al camp per gaudir del futbol i fer gaudir amb el seu futbol. Espanya va generar expectació quan Isco es va apoderar de la pilota. Es va sentir protagonista amb tot a les mans. El futbol va passar sempre per ell. Una passada a l'espai per deixar sol Pedro. Un control màgic per protegir la pilota com ningú i sortir al costat més inesperat. Un cop de taló. Un xut a l'escaire amb un cop únic en el futbol mundial. Sense impuls, pràcticament clavat. Enganyant amb el cos i col·locant la seva dreta on un porter no arriba mai.

Espanya va tocar amb rapidesa i criteri. Pedro va perdonar la més clara després d'una passada de Cazorla que va gaudir en el retorn a la que va ser casa. Alcàsser va rematar malament una centrada de Juanfran i va aparèixer Isco amb el seu gol per tombar el plantejament defensiu de la selecció eslava en un parell de minuts. En el vint, quan encara es degustava la genialitat del primer gol, un rebuig a un nou servei des del costat dret va quedar mort per la fuetada de Busquets. El seu xut es va enverinar en tocar en un defensa rival. El partit ja estava mort i, de fet, fins al final només es va veure el tercer gol, marcat pel blaugrana Pedro, minuts després que Vicent del Bosque enviés a descansar un Sergio Busquets que, del mig camp cap a endavant, sembla quedar com l'enllanç entre la vella i la nova Espanya.