"És un fitxatge de rendiment immediat", va dir Andoni Zubizarreta a l'hora de qualificar Thomas Vermaelen el dia de la presentació del defensa belga com a nou jugador del Barça. L'exfutbolista de l'Arsenal arrossegava una lesió que havia sofert durant el Mundial jugant amb la seva selecció, però Zubizarreta tenia molt clar que en ben poc temps faria net del tot. A l'hora de la veritat, Vermaelen no només no ha debutat amb la samarreta blaugrana, sinó que molt probablement no ho farà durant aquesta temporada. Ara mateix i després de recaure de les seves molèsties als isquiotibials, és a punt de viatjar fins a Finlàndia per posar-se en mans d'un especialista (el doctor Sakari Orava) i amb pràcticament els dos peus al quiròfan. Operar-se sembla el camí més probable i, si finalment s'escull aquesta opció, el període de baixa rondarà els quatre o cinc mesos.

Les opcions que Thomas Vermaelen passi per la sala d'operacions són molt altes. Altíssimes. Aquest cap de setmana té previst trobarse amb Orava, doctor de renom internacional en aquesta mena de lesions i que, entre molts altres, va tractar a Josep Guardiola d'una lesió similar l'any 1998. Si finalment s'opera, el belga no només no haurà debutat, sinó que no estarà del tot recuperat fins al mes d'abril o maig.

De la seva banda, la FIFA va desvetllar ahir el llistat de 20 defenses candidats a formar part de l'onze ideal de l'any. D'entre tots ells hi ha fins a 4 jugadors del Barça: Dani Alves, Gerard Piqué, Javier Mascherano i Jordi Alba.