Carlos Martínez, Uri Santos i Abel Solé, tres jugadors que ja eren a l'Olot fa dos anys, en l'anterior etapa de Rodri al club garrotxí, van acabar resultant ahir claus per assegurar la victòria en el retorn del preparador barceloní. Carlos va avançar l'Olot a la primera part en una acció d'estratègia i a pesar que el València Mestalla va empatar abans del descans (Wilfred va aturar un penal a Álex López però aquest mateix protagonista va aprofitar el rebuig per fer l'1-1), en la represa l'equip visitant va mostrar-se molt sòlid i efectiu per marcar la diferència en el marcador. Era vital perquè d'aquesta manera es deixa enrere un rival directe i es fa el primer pas per remuntar en la classificació. De moment l'angoixa de veure's en zona de descens ja no és tal perquè s'han abandonat les cinc últimes places.

L'Olot sabia què s'hi jugava ahir a Paterna. Quan els garrotxins van saltar al camp ja sabien que el Balears havia golejat el Cornellà (6-2), un resultat que no els afavoria gens, però van saber mantenir el cap fred en una delicada situació de pressió. Els primers minuts van ser igualats però de seguida es va veure que eren els visitants els qui intentaven proposar. El 0-1, per asserenar els ànims, va arribar prou d'hora: Carlos aprofitava una jugada d'estratègia per batre el porter local Jaume. Amb el marcador advers, el València va estirar-se i als 28 minuts Iban Salvador va fer lluir Wilfred. Quatre minuts més tard l'àrbitre xiulava penal per un cop de Germán sobre Ibán força rigorós. Álex López va fallar en primera instància (Wilfred li va endevinar la intenció), però va ser més habil que la defensa garrotxina per aprofitar el rebuix i establir la igualada.

Empat al descans

Amb l'1-1 es va arribar al descans. En la represa l'Olot va mostrar-se encara molt més seriós, convençut de les seves possibilitats, i així va arribar el gol d'Uri que els tornava a posar per davant al minut 53, resolent una jugada embolicada dins l'àrea. El partit tornava a estar encarrilat i, aquesta vegada, el conjunt gironí no se'l va deixar escapar, com havia passat a Saragossa o en la visita a l'Olímpic de Xàtiva a Alzira. És més, els garrotxins no van patir perquè Abel Solé, a qui al descans Rodri li havia dit que marcaria segons va confessar al final del partit, va fer l'1-3. La victòria no es podia escapar i el primer pas per a la reacció estava fet i implica una cosa tant important com no veure's abocat en la zona de descens.

L'única nota negativa del partit va ser que Canelada va veure la cinquena groga i es perdrà la visita de l'Alcoià diumenge que ve. Tampoc podrà entrar en la convocatòria el porter suplent garrotxí Giani Cassaro, que a quatre minuts del final va ser expulsat amb vermella directa, segons va escriure el col·legiat, "per llançar una pilota dins del terreny de joc estant a la banqueta i amb el joc aturat".