L'Alcoraz d'Osca viurà aquesta nit una festa grossa amb el partit d'anada dels setzens de final de la Copa del Rei entre l'equip aragonés i el Barça. Un duel inèdit i desnivellat per una diferència de categories (Primera/Segona B) que, com va dir ahir Luis Enrique, caldrà demostrar sobre la gespa.

El partit arriba en un gran moment per als barcelonistes, que des de l'última parada de la Lliga per les seleccions, han encadenat tres triomfs de prestigi, l'últim a València, signat en el temps afegit per Sergio Busquets.

El partit servirà a Luis Enrique per provar jugadors menys habituals, i encara que va deixar entreveure que possiblement Masip ocuparà la porteria, Douglas el lateral dret i que Andrés Iniesta tornarà a l'equip després de quaranta dies de baixa, no va donar més pistes. L'equip català, vigent subcampió de la Copa, és l'equip amb més títols (26) en aquest torneig. De les últimes sis finals disputades, n'ha guanyat dues i n'ha perdut dues més.

Després de l'intens partit contra el València, i abans del derbi barceloní de diumenge contra l'Espanyol al Camp Nou, és pot preveure que l'alineació d'aquesta nit estigui formada per una majoria de futbolistes que malgrat haver tingut minuts, ja que Luis Enrique està fent rotar molt els seus jugadors, no han estat indiscutibles, com Pedro Rodríguez, a qui el tècnic segueix llançant afalacs.

A l'entrenament d'ahir Luis Enrique va treballar també amb els joves Munir, Sandro, Samper i el central Edgar Ié. Aquest havia de ser el partit de la posada en escena del lesionat Thomas Vermaelen, però al final el belga va passar ahir pel quiròfan. De la seva banda, l'Osca s'enfrontarà al Barcelona en un partit marcat per la gran il·lusió que ha despertat la visita del conjunt català entre els jugadors aragonesos i per la tremenda expectació entre els seus seguidors.

Mai s'han enfrontat fins a la data els dos equips, ni tan sols en partit amistós, per això adquireix una dimensió tan gran la visita de l'equip culé a la capital de l'Alt Aragó, i la prova és que l'Osca ha ampliat per a aquest enfrontament l'aforament del camp, que possiblement arribarà a 6.800 localitats.

El conjunt d'Osca i l'afició s'ho prenen com una festa i un premi, tant esportiu com econòmic, pel què significa la presència del primer equip del Barcelona, i que encara va més enllà ja que els homes de Luis García Tevenet somien vèncer en aquest enfrontament. El tècnic del conjunt aragonès també es pren seriosament el partit i la prova és que aquest matí farà un entrenament a porta tancada per preparar la tàctica i l'estratègia.

La convocatòria surt avui

El Barcelona oferirà avui a les 10.00 la llista de convocats, en què s'espera que hi sigui Iniesta. La llista tindrà vint integrants, encara que només podran inscriure's al partit setze, com limita la Copa del Rei. Luis Enrique va ironitzar amb el fet de si ha clavat o no la tecla perquè el Barcelona comenci aviat a tenir un equip tipus més reconeixible, amb una alineació bastant definida. "Aquest debat està a la premsa, perquè la gent que trobo al carrer no em transmet això", va assegurar.

"No sé si clavaré o no la tecla. Els resultats reflectiran quin ha estat el meu treball. Per arribar al Barça he entrenat cinc anys. És el club al qual més dec. I segur que ho puc fer millor, i també pitjor. Jo segueixo sent positiu i estem en una bona línia. A mi m'agrada el que hi ha hagut fins ara", va afegir el preparador asturià.

D'altra banda, va rebutjar que quan confecciona l'equip el construeixi a partir del mig del camp, en assegurar que busca l'equilibri a totes la línies, perquè "ataquem tots i defensem tots". "Amb la davantera que tenim ja estem condicionant l'equip pel perfil que tenim de jugadors, pels seus moviments. Busquem que tot el 'pack' estigui equilibrat, perquè ataquem i defensem tots junts. Busquem un bloc. És cert que a qui sí que condicionem és el rival, perquè no ens discuteix la possessió de la pilota", va concloure.