Marc Prat no oblidarà fàcilment el 5 d'abril de 2014. Aquell dia el Bordils va caure a Santander, a la pista del Sinfin, però encara hi va perdre més l'extrem, que es va trencar els encreuats del genoll dret i va dir adéu a la temporada precisament quan els seus companys s'estaven jugant la permanència. D'allò demà en farà vuit mesos. I, tot i que el procés ha sigut feixuc, ja està oblidat: el jugador ha deixat enrere la lesió, fa quinze dies que es torna a entrenar amb el grup i sap que dissabte anirà, com a mínim, convocat, per l'il·lusionant partit contra el Teucro, el líder imbatut de la Divisió de Plata. "S'ha fet llarg, ja tinc ganes que arribi el partit", confessa Prat, de 25 anys, un dels molts valors formats a la casa que compta les hores per tornar a trepitjar la pista i competir a la segona categoria de l'handbol espanyol.

El jugador del Bordils explica que "de seguida" va adonar-se de la gravetat de la seva lesió. Quatre anys enrere l'havia patit, idèntica, al genoll esquerre. Per davant li quedaven, com a mínim, sis mesos, que han acabat siguent vuit perquè en fa un parell va patir una petita recaiguda. Prat havia començat a treballar de nou amb el grup però un esquinç al lligament lateral intern el va tornar a aturar. Segurament el cop va ser més dur que la lesió en sí, perquè a Santander ja va tenir clar que en tenia per dies i, en canvi, la recaiguda li va trencar la il·lusió de reaparèixer quan ja ho tocava amb la punta dels dits. "Em va costar pair-ho, esclar que va ser un cop dur perquè ja havia tornat a entrar a la dinàmica de l'equip i ja m'hi veia", confessa el capità de l'equip.

Optimisme pel futur

Definitivament la lesió ha quedat enrere. Amb retard, però ja està oblidada. I ara Marc Prat només mira el present i el futur amb optimisme. "Estic content, il·lusionat, i amb ganes de jugar i ajudar l'equip", assegura, conscient que per al club i per al poble "poder jugar a Divisió de Plata és un privilegi perquè passen per aquí jugadors de molt nivell i equips històrics com el Valladolid, el Bidasoa o el mateix Teucro aquest cap de setmana". El capità no dubta que salvaran la categoria per segona temporada consecutiva però, ara que ha hagut de veure els partits des de la barrera, creu que a l'equip li falta un punt més de competitivitat quan surt fora de casa, sobretot en viatges llargs. "Al nostre pavelló ho donem tot, plantem cara a qualsevol, i aquest any vam posar problemes al Valladolid, hem guanyat el Bidasoa i vam estar a punt de tombar un Asobal com el Benidorm. Però a fora ens falta alguna cosa, hem de mirar de ser igual de competitius", afegeix el jugador bordilenc.

Sobre el partit contra el Teucro d'aquest cap de setmana Prat apel·la, com tantes altres vegades, a l'esperit del Blanc-i-Verd. L'equip de Pontevedra es presentarà com a líder, imbatut, i amb una plantilla de luxe que l'ha convertit en el principal candidat a pujar a l'Asobal. Però a Bordils pot passar qualsevol cosa. "És un partidàs, espero que l'afició ompli com mai el pavelló i ens ajudi a sumar una nova victòria", destaca Marc Prat. El partit es disputarà dissabte a partir de les vuit del vespre i pot representar un salt de qualitat.