L'entrenador del Barcelona, Luis Enrique Martínez, va admetre als vestidors que el gol de Messi al límit del descans (que va representar l'1-1) havia estat "clau" perquè el seu equip donés la volta a un derbi contra l'Espanyol que se'ls havia complicat molt. En la roda de premsa posterior al partit, l'entrenador asturià va afirma que, després del primer gol de Sergio García, el seu equip s'havia posat "nerviós" i va elogiar la "completa" segona part dels seus homes, en la qual van culminar la remuntada amb quatre gols més.

"El gol de Messi ha estat clau per a nosaltres i per al rival que, malgrat fer una bona primera part, no ha sabut completar les ocasions. En el segon temps he vist els jugadors amb ganes de donar la volta al partit. L'inici ha estat molt bo", va afegir. "Ens ha costat obrir el joc per les bandes. Amb un parell de transicions, l'Espanyol ens ha pogut complicar el partit. A la segona part hem tingut més efectius i hem trobat més fluïdesa", va afegir.

Considerava Luis Enrique que el seu equip, que suma quatre victòries consecutives en el campionat de Lliga, es troba en una dinàmica positiva, cosa que, segons la seva opinió, els ajuda per encarar la "final" de dimecres que ve contra el PSG per endur-se el lideratge del seu grup de la Lliga de Campions.

"El partit contra el PSG és meravellós i fantàstic. Sabem que ens afavoreix la victòria i sortirem a competir", va puntualitzar.

Per la seva banda l'entrenador de l'Espanyol, Sergio González, va reconèixer que no va saber "mentalitzar" els seus jugadors al descans després del gol de Leo Messi en el minut 45 i va assenyalar que marxava "trist" del Camp Nou, després d'una primera part en la qual, segons la seva opinió, havien estat superiors al seu rival.

El tècnic blanc-i-blau va elogiar el joc del seu equip en els primers 45 minuts, en els quals van bloquejar l'atac del Barcelona i es van poder avançar en el marcador amb el gol de Sergio García. "Hem estat superiors al Barça, hem tingut dos mà a mà amb el porter, però a partir del gol de Messi hem arribat al descans bastant fastiguejats. Hem fet una gran primera part i aquell gol ens ha fet moltíssim mal", va subratllar, coincidint amb el balanç que també va fer Luis Enrique.

En aquest sentit, Sergio va lamentar els quinze primers minuts del segon temps, en els quals el Barcelona va fer dos gols que, segons va dir, van enfonsar els seus jugadors. "Aquests primers quinze minuts del segon temps ens han costat el partit", va afegir Sergio, qui, no obstant això, va emfatitzar el rendiment del seu equip a la primera meitat.

"Hem treballat molt bé les bandes, hem arribat bé al ?contraatac. En la segona part em quedo amb molt poques coses positives. No he sabut mentalitzar els jugadors després del gol de Messi", va insistir. Per això, va considerar que el seu equip no es mereixia "per res" el gol de l'argentí al fil del descans i, davant l'exigència del calendari, va instar els seus jugadors a ?seguir millorant per "corregir els errors" comesos a la segona part.