Diumenge va transcendir que la Lliga de Futbol Professional (LFP) denunciarà el Madrid pels insults que es van sentir contra Messi i contra Catalunya durant el duel de dissabte contra el Celta. Ahir segons apuntava l'edició digital del diari As la patronal s'estaria plantejant denunciar també el Barça per uns càntics en contra de l'Espanyol en el derbi i que haurien començat al gol sud del Camp Nou. De totes maneres la lliga , que prendrà la decisió definitiva com a molt tard avui, considera que els càntics que es van escoltar al camp del Barça són menys greus que els insults del Bernabéu.

El president de la Lliga, Javier Tebas, va ser entrevistat diumenge a El larguero de la SER i va considerar que "els insults contra Messi, Espanya o Catalunya en un camp són intolerables". Tebas ha iniciat una croada contra la violència en els camps de futbol que l'ha dut també a perseguir els insults.

Ancelotti censura els insults

Mentretant, Carlo Ancelotti, tècnic del Reial Madrid, i el porter Keylor Navas, van demanar a l'afició madridista que acudeixi a l'estadi Santiago Bernabéu que centrin els seus càntics a animar al seu equip i eliminin els crits amb faltes de respecte contra rivals.

Després de la decisió del Reial Madrid de fer fora 17 aficionats pels seus insults contra Lionel Messi i Catalunya en el partit de Lliga davant el Celta de Vigo, el tècnic madridista i un dels jugadors de la plantilla van demanar als seus seguidors que no tornin a realitzar càntics ofensius.

"No tinc el poder per prendre decisions, el que puc dir és que és normal que comprenguem que l'insult és violència per a tots. M'agradaria tenir una afició que ens dóna suport, com ha fet moltes vegades, cantant per a l'equip i per al club , no a altres coses ", va dir Ancelotti.

Per la seva banda, Keylor Navas va convidar a la reflexió en un moment delicat per la violència en el futbol que va provocar la mort d'un seguidor del Deportivo de la Corunya. "A part de les sancions hem de reflexionar tots els que anem a l'estadi i els que perta?nyem als clubs. El futbol és un esport molt bonic que hem de gaudir. Moltes famílies van a l'estadi a emportar-se un bon record i cal tractar d'evitar coses negatives. A ningú li agrada que sancionin la seva afició però cal ser conscients que el futbol és sa i hem de seguir per aquesta línia", va assegurar.

El porter madridista va reconèixer que prefereix càntics de suport al Reial Madrid que insults a rivals directes. "A mi em motiva més que ens donin suport a nosaltres, és el millor alè al camp quan es nota que l'afició et dóna suport al màxim. Hi ha coses que passen que a un no li agraden", va admetre.